Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Utrecht

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad, 09.50 uur
Winkeldieven gepakt

UTRECHT -Een 16-jarige inwoonster van Utrecht is maandagmiddag omstreeks 12.00 uur aangehouden nadat zij eerder in een warenhuis aan de St. Jacobsstraat een aantal kledingsstukken had ontvreemd. De beveiliging signaleerde dat de verdachte met de kledingsstukken de winkel uit wilde lopen en kon haar net buiten de zaak aanhouden. Doordat de veiligheidslabels er waren afgetrokken, waren de kledingsstukken beschadigd. De verdachte heeft een winkelontzegging gekregen. Tevens is contact opgenomen met de Raad voor de Kinderbescherming voor een passende strafmaatregel.

Twee jeugdige daders van 15 en 16 jaar uit IJsselstein en Utrecht zijn maandagmiddag rond 13.30 uur betrapt bij het stelen van drie paar schoenen in een winkel aan de Steenstraat. Beide verdachten zijn voor nader verhoor meegenomen naar het bureau. De 15-jarige verdachte is met een HALT-verbaal naar huis gestuurd. In samenspraak met de Raad voor de Kinderbescherming zal een strafmaatregel voor de 16-jarige verdachte worden vastgesteld.

Een beveiligingsbeambte van een supermarkt aan de Hammarskjoldhof heeft maandagavond omstreeks half zeven een 13-jarige jongen uit Utrecht betrapt, toen hij zonder te betalen met een vlooienband de winkel uit wilde lopen. De jongen rekende een blikje frisdrank af, maar de vlooienband niet. De verdachte is voor nader verhoor meegenomen naar het bureau en later naar huis gestuurd met een HALT-verbaal.

Een 32-jarige man en een 25-jarige vrouw, beiden woonachtig in Utrecht, zijn maandagavond aangehouden nadat zij met een aantal niet betaalde goederen een supermarkt aan de Roelantdreef uit wilden lopen. Tegen de verdachten is een proces verbaal opgemaakt. Tevens is hen de toegang tot de winkel ontzegd.

Verkeerscontroles

UTRECHT -Bij een snelheidscontrole op de Maliebaan van 19.30 uur tot 22.00 uur zijn van de 472 voertuigen die de radar passeerden 87 bestuurders bekeurd wegens te hard rijden. Waar 50 km/uur is toegestaan, bedroeg de hoogst gemeten snelheid 86 km/uur.

Een snelheidscontrole op de Darwindreef bracht 138 overtredingen aan het licht. Van 14.30 uur tot 17.30 uur werden ruim 1300 voertuigen op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan.

Bijna 50 bestuurders zijn maandagavond op de Karl Marxdreef tussen 19.30 uur tot 21.30 uur bekeurd wegens te hard rijden. Ruim 900 voertuigen passeerden de radar. Een bestuurder werd geflitst bij 123 km/uur, terwijl 70 km/uur is toegestaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie