Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deel 2 Fox Kids Hits cd op nummer 1

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMG NEDERLAND

Deel 2 Fox Kids Hits cd nu al op nummer 1

DEEL 2 CD FOX KIDS HITS NU AL OP NUMMER 1

Eén week na de release van het tweede deel van de Fox Kids Hits cd is het album van de 17e plaats gestegen naar de eerste plaats binnen de Verzamelalbum Top 30. Het tweede deel van de Fox Kids Hits cd werd op zaterdag 28 april jl. gepresenteerd tijdens het Fox Kids Planet Live-event in Ahoy.
Enkele grote winkelketens berichten dat de CD het de afgelopen week beter heeft gedaan dan actuele CD s van Janet Jackson, Jennifer Lopez, Anouk, Anastacia en TMF s Hitzone 14.
Muziekmaatschappij BMG (onderdeel van het bekende Bertelsman-concern) heeft trots gemeld dat de tweede editie van Fox Kids Hits de gouden verkoopgrens is gepasseerd.

De samenstelling van de lijst van nummers op de CD is gemaakt aan de hand van interviews met kinderen en is een verzameling van herkenning (o.a. Anastacia, Westlife, Britney Spears, Backstreet Boys, ATC, Jody Bernal), verrassing (Cooldown Cafe, Baha Men, Aaron Carter) en nog meer herkenning (Pokemon-song, FoxKids-lied en het populaire Belgische trio K3) . Voor de vormgeving van de hoes van deel 2 is gebruik gemaakt van figuren uit het meest populaire programma's van Fox Kids: Power Rangers, Flint The Time Detective en natuurlijk Digimon.

Over BMG Nederland
BMG Nederland is onderdeel van BMG Entertainment en dat is weer de muzikale poot van het Bertelsman-concern. Met artiesten als Whitney Houston, Westlife, Elvis Presley, Faithless, Dido, ATC, K3, Kane, Volumia, Eros Ramazzotti, Christina Aguilera, Santana, Toni Braxton en Candy Dulfer is BMG een van de meest toonaangevende en succesvolle muziekmaatschappijen ter wereld.

Over Fox Kids
Fox Kids Nederland is een zelfstandige onderneming en onderdeel van Fox Kids Europe Channels B.V., met programma s in meer dan dertien Europese landen. Fox Kids Europe is weer onderdeel van Fox Family Worldwide. En dat betekent een stevige basis voor de organisatie en toegang tot een grote hoeveelheid en -vooral- kwalitatief goede content.

Vanaf het Media Park in Hilversum verzorgen zo n dertig medewerkers de dagelijkse uitzendingen van Fox Kids in Nederland, iedere dag van
06.30 tot 18.00 uur. Via Internet (www.foxkids.nl) is de zender er 24 uur per dag. Fox Kids zendt binnenkort op hetzelfde televisiekanaal uit als het nieuwe V8 van de SBS-Groep. Fox Kids is daarvan dus geen onderdeel, maar geheel zelfstandig.

Fox Kids maakt de laatste tijd een enorme groei door. In de uitzendperiode van 06.30 tot 18.00 uur scoort de zender een marktaandeel van 28,9% in de leeftijdscategorie 6 tot 12 jaar. Concurrent Cartoon Network haalt 12,5%, Z@ppelin van de Publieke Omroep ook 12,5% en Kindernet 8,9% marktaandeel. Fox Kids is in genoemd tijdvak bij de 6- tot 12-jarigen dus de absolute marktleider. In de categorie 13 tot 19 jaar overigens een goede tweede.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: BMG NEDERLAND B.V.
Kim van Adelberg
Telefoon: (035) 6256 231
E-mail: (kim.van.adelberg@bmg.nl)


08 mei 01 11:05

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie