Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Brabant-Noord

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 7-05-2001 Persbericht district Den Bosch

DIEVEGGE SLAAT WINKELMEDEWERKSTER (s-Hertogenbosch)

Maandagmorgen is een 27-jarige Bossche bij een supermarkt aan de Boschmeersingel in s-Hertogenbosch aangehouden voor winkeldiefstal en mishandeling van een 18-jarige win-kelmedewerkster. De vrouw nam samen met een 37-jarige Bossche sigaretten t.w.v. ruim Fl. 50,= weg. De bedrijfsleider wist de jongste vrouw aan te houden. De oudste van de twee wist er in de consternatie vandoor te gaan. Op het moment dat het slachtoffer in het bijzijn van de jongste verdachte de politie belde, sloeg zij de medewerkster een paar maal. De poli-tie heeft de verdachte voor nader onderzoek ingesloten. De identiteit van de tweede ver-dachte is bekend. Zij zal nog worden aangehouden.

DRONKEN AUTOMOBILIST AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag is een 25-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch op de Zuid Willems-vaart in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats ongeval. De man reed onder invloed van alcohol op de Oliemolensingel tegen een stoeprand waardoor zijn auto schade opliep. Hij liet het voertuig achter en liep weg. Aan de hand van getuigenverklaringen wisten agenten hem even verderop te traceren. Hij bleek te-veel alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opge-maakt.

POLITIE BEPERKT SCHADE BIJ CARAVANBRAND (s-Hertogenbosch)

Van zondag op maandag hebben agenten door hun optreden bij een caravanbrand op de Bokkelaren in s-Hertogenbosch, de schade aan een auto weten te beperken. Op tot nu toe onverklaarbare wijze ontstond brand in een caravan. Op het moment dat de politie arriveer-de, stond de caravan in lichterlaaie. Een naast de caravan geparkeerde auto liep brandschade op. Een tweede auto begon al aardig warm te worden. Agenten sloegen een ruit van deze auto in en konden zo het voertuig dat op de handrem stond verplaatsen. De technische re-cherche onderzoekt de oorzaak van de brand.

GRAFFITISPUITER AANGEHOUDEN (Rosmalen)

Van zondag op maandag is een 18-jarige graffitispuiter op heterdaad betrapt bij zijn spuit-werkzaamheden op de T. M. Kortenhorstlaan in Rosmalen.

Surveillerende agenten troffen de Bosschenaar aan bij één van de gevels van het jongeren-centrum Number One, terwijl hij druk bezig was een kunstwerk tot stand te brengen. In het totaal zijn zes spuitbussen verf inbeslaggenomen. De verdachte is aangehouden en inge-sloten. Hij heeft inmiddels bekend ook op het station in s-Hertogenbosch tags te hebben aangebracht.

MAN BEROOFD MET MES (s-Hertogenbosch)

Zondagavond omstreeks kwart over tien is een 22-jarige Bosschenaar op de Brugstraat in s-Hertogenbosch beroofd van een gering bedrag aan geld. Het slachtoffer werd op straat aangesproken door twee negroïde jongens van ongeveer 17 jaar oud gekleed in trainingspak-ken. Zij bedreigden het slachtoffer met een groot mes. De man werd gedwongen de inhoud van zijn portemonnee af te geven. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

BEDRIJFSINBRAAK (Rosmalen)

Maandagmorgen is ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Raadhuisstraat in Rosmalen. Uit het pand is een gering geldbedrag ontvreemd.

VERDACHTE AUTODIEFSTAL AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch / Haarsteeg / Nieuwkuijk)

Zondag is in Dordrecht een 26-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden voor het rijden in een in s-Hertogenbosch gestolen auto. De politie district Den Bosch ver-denkt de man tevens van een diefstal in Nieuwkuijk, een bedreiging in Haarsteeg en een tweede autodiefstal in s-Hertogenbosch.

Diefstal auto s-Hertogenbosch: De politie Dordrecht trof de verdachte zondag aldaar aan in een auto die op 1 mei jl. na diefstal van de autosleutels uit een jas in een gezondheidscen-trum aan de Koenendelseweg in s-Hertogenbosch was ontvreemd. Hij is op verzoek van de politie Den Bosch aangehouden en met het voertuig overgebracht naar s-Hertogenbosch.

Bedreiging Haarsteeg: Uit getuigenverklaringen blijkt o.a. betrokkenheid van de man in een bedreiging van een garagehouder aan de Haarsteegsestraat in Haarsteeg. De verdachte gedroeg zich afgelopen zaterdag verdacht in het bedrijf en is toen naarbuiten gezet. Daar bedreigde hij de garagehouder verbaal en gooide met automaterialen naar hem.

Diefstal Nieuwkijk: Op vrijdag jl. zou de verdachte o.a. een portemonnee hebben ont-vreemd bij een bedrijf aan de Kerkstraat in Nieuwkuijk.

Diefstal auto s-Hertogenbosch: Eveneens vrijdag jl. is na diefstal van autosleutels bij een bedrijf aan de Sigarenmakerstraat in s-Hertogenbosch de bijbehorende auto ontvreemd. De verdachte is inmiddels inverzekeringgesteld. De man is een bekende van de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie