Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht regio Limburg-Zuid

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 8-05-2001 Persberichten district Sittard (H.P. 15.26) Dinsdag, 8 mei 2001

Nieuwstadt, inbraak in tuincentrum:
In het afgelopen weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een tuincentrum gevestigd aan de Linde in Nieuwstadt. Maandagmorgen werd de inbraak ontdekt na het aantreffen van een kapot geknipte omrastering van het bedrijfsterrein. Vanaf het terrein werden twee vijverpompen en twee waterfilters ontvreemd. De eigenaar heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Limbricht, inbraak in school:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaats gevonden in het gebouw van een medisch kleuterdagverblijf gevestigd aan de Onderste Sittarderweg in Limbricht.
Na het inwerking treden van het alarm van de inbraakbeveiliging spoedde een politiepatrouille zich ter plaatse. De patrouille trof een geforceerd raam aan waardoor de inbreker het gebouw heeft kunnen binnen dringen. In het gebouw werden geen inbrekers meer aangetroffen. Bij onderzoek bleek een computer en een printer te zijn gestolen. Namens de directie van de school is van de inbraak aangifte gedaan.

Geleen, snelheidscontroles:
Op maandag 7 mei 2001 hebben in het stadsdeel Geleen van de gemeente Sittard-Geleen-Born snelheidscontroles plaatsgevonden. De controles vonden plaats op de Oranjelaan tussen 09.45 en 10.45 uur, de Spaubeeklaan tussen 11.00 en 12.00 uur en de Rijksweg-Noord tussen 14.20 en 15.30 uur en tussen 15.50 en 16.45 uur op de Rijksweg Zuid. In het totaal werd de snelheid gemeten van 2422 motorvoertuigen waarvan bleek dat 425 bestuurders harder reden dan de geldende maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid werd vastgesteld op de Rijksweg Zuid waar een bestuurder 93 km per uur reed. Alle snelheidszondaars krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Geleen, winkeldieven aangehouden:
Twee mannen zijn maandagmiddag 7 mei 2001 aangehouden nadat zij een winkeldiefstal pleegden in een bedrijf gevestigd aan de Gravenhof te Geleen waar zij een telefoon wegnamen.
Het tweetal bezocht in de middaguren diverse winkels aan de Gravenhof waar na een bezoek in een van deze winkels een GSM werd gemist uit een telefoonwinkel. De gewaarschuwde politie kon het tweetal waarvan het signalement bekend was op de Groenstraat aanhouden. Een van het tweetal bleek in het bezit te zijn van de ontvreemde telefoon alsmede de telefoonoplader. Tegen het tweetal werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon het tweetal het bureau verlaten. Zij moeten zich op korte termijn in het kader van snelrecht bij Justitie verantwoorden. Het tweetal, beiden 17 jaar, is woonachtig in Heerlen en Brunssum.

Geleen, inbraak bakkerswinkel:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een bakkerswinkel gevestigd aan de Markt in het stadsdeel Geleen. De toegang tot de bakkerswinkel werd verkregen na het forceren van een kelderluik. In de bedrijfsruimte gekomen werden daaruit diverse goederen ontvreemd. Weggenomen werden onder andere bonbons, lollies, het wisselgeld van enkele tientjes uit de kassa, een fotocamera en een computer. De eigenaar heeft van de diefstal aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie