Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Activiteiten in het kader van 51-jarig bestaan EU

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Utrecht

Persbericht
989272800

Activiteiten in het kader van 51-jarig bestaan Europese Unie

Op 9 mei bestaat de Europese Unie 51 jaar. De Provincie Utrecht wil deze gebeurtenis niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan. Daarom organiseert zij rond die dag twee activiteiten. In beide gevallen gaat het om discussies die de positie van de regio binnen Europa behandelt.
Dinsdag 8 mei om 20.00 uur wordt er in de Lutherse Kerk een debat georganiseerd over het thema Alle macht aan de regio. Aan de orde komt de Europese besluitvorming, die nu door vijftien verschillende staten ter hand genomen wordt. De invloedssfeer van Europa breidt zich steeds verder uit en roept allerlei vragen op voor de toekomst. Is bijvoorbeeld een oplossing voor de huidige situatie een federatie van Europese regios? Een toekomstbeeld waarbij regios als Utrecht of de Randstad meer in de melk te brokkelen hebben en de nationale overheden beperkt worden in hun bevoegdheden? Over dit onderwerp zullen o.a. oud-minister Wim van Eekelen en Europarlementarier Joost lagendijk in debat gaan. Dit debat wordt in samenwerking met Utrechts Debatcentrum Tumult georganiseerd en is bedoeld voor zowel provinciemedewerkers als genteresseerde Utrechters.
Wordt Brussel de baas in Utrecht?
Wordt Brussel de baas in Utrecht? is de wat dreigende titel voor de bijeenkomst op 9 mei om 12.00 uur in de Vrede van Utrecht Zaal. Deze bijeenkomst wordt speciaal voor alle provinciemedewerkers voorbereid. Medewerkers kunnen met deskundigen discussiren over vragen als:

Wat betekent Brussel voor mijn dagelijks werk?

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Ron van Dopperen, 030 - 258 3196 of per e-mail:
Ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl .


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie