Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Belgacom kiest getronics als partner ICT-infrastructuur

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Bron: Getronics N.V.
Zoek soortgelijke berichten
Getronics N.V.

Amsterdam

8 Mei 2001

BELGACOM KIEST GETRONICS ALS PARTNER VOOR EUROPESE ICT-INFRASTRUCTUUR

Getronics Preferred Supplier van netwerkdiensten

Belgacom NV, het grootste Belgische telecombedrijf, heeft Getronics gekozen als 'Preferred Partner' voor de inrichting van haar pan-Europese ICT-infrastructuur. Getronics levert netwerkdiensten in de 'Points of Presence' Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Italië, Spanje, Oostenrijk en Portugal. Daarnaast gaat Getronics ook aan de slag in Singapore en de VS.

Door in te spelen op de dynamiek van de telecommarkt, is de infrastructuur van Belgacom de Belgische markt ontgroeid. Vandaar dat het bedrijf op zoek ging naar een kwalitatief hoogstaande ICT-partner die op internationale schaal opereert en gelijktijdig de operationele kosten van het netwerk kan verminderen. Belgacom vond deze partner in Getronics.

"Op basis van deze partnership-overeenkomst kan Getronics op flexibele wijze tegemoet komen aan de eisen wat betreft omvang en dynamiek die Belgacom aan haar Europese netwerk stelt," aldus Alain Deneef, Executive Vice President, Corporate and Data Solutions van Belgacom, "Onze samenwerking met Getronics als preferred supplier geeft ons een uitstekende basis om onze activiteiten in Europa verder uit te breiden."

Deze opdracht is het gevolg van de ervaring en expertise die Getronics heeft opgebouwd bij projecten voor andere telecomaanbieders en betekent een verdere expansie op het gebied van strategische telecomactiviteiten.

Over Getronics
Getronics is een van 's werelds toonaangevende aanbieders van oplossingen en diensten voor de professionele gebruikers op het gebied van Informatie- en Communicatie Technologie (ICT). Met meer dan 30.000 medewerkers in 35 landen levert Getronics diensten aan een groot aantal vooraanstaande internationale bedrijven voor de maximalisatie van de waarde van hun technologie- investeringen.

Het hoofdkantoor van Getronics is gevestigd in Amsterdam. Daarnaast zijn er regionale hoofdvestigingen in Boston, Singapore en Washington DC. Getronics is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs ('GTN'). Meer informatie over het bedrijf en de dienstverlening van Getronics is te vinden op www.getronics.com.

Over Belgacom
Belgacom NV, met hoofdkantoor in Brussel, is de grootste aanbieder van telecom-oplossingen in België. De Belgische staat, SBC, TeleDanmark, Singapore Telecom en een groep Belgische financiers zijn eigenaar van het bedrijf. De Belgacom Groep biedt locale, interlocale en internationale diensten op het gebied van voice en data verkeer, mobiele telefonie, satellietcommunicatie, carrier services en Internetdiensten. Voor meer informatie over Belgacom, bezoek: www.belgacom.be


Voor meer informatie:

 
Belgacom (via Luna      Getronics           Getronics 
Catherine Lenoir) Media Relations Investor Relations Tel +32 2 658 02 73 Tel +31 20 5861581 Tel +31 20 586 1964 Fax +32 2 658 02 83 Fax +31 20 5861516 Fax +31 20 586 1568 (catherineL@luna.be) (h.vanzijl@getronics.com) (investor.relations@getronics.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie