Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nedgraphics boekt forse omzetgroei in eerste kwartaal 2001

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: NedGraphics Holding NV
Zoek soortgelijke berichten
NedGraphics Holding NV

PERSBERICHT
Utrecht, 8 mei 2001

NEDGRAPHICS BOEKT FORSE OMZETGROEI IN EERSTE KWARTAAL 2001

NedGraphics Holding N.V. (NedGraphics) heeft in het eerste kwartaal van 2001 een omzetgroei van 57% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2000 gerealiseerd. De omzetgroei is voornamelijk afkomstig uit acquisities bij een bescheiden autonome groei. NedGraphics profiteerde in het eerste kwartaal van een sterk herstel van de Europese textielmarkt en was in staat om de daling in de traditionele CAD/CAM markt te compenseren door een sterke vraag naar totaaloplossingen. NedGraphics handhaaft de verwachting in 2002 terug te keren naar een nettowinstmarge van circa 8%. Ten einde de vermogenspositie te versterken overweegt NedGraphics, als onderdeel van een totaal financieringsplan, een onderhandse plaatsing van maximaal 10% van het totale aandelenkapitaal.

De divisie geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie en vooral het in 2000 geacquireerde Porini hebben aan het sterke eerste kwartaal bijgedragen. Dankzij deze acquisitie bleek NedGraphics conform de strategie in staat te profiteren van de groeiende vraag naar totaaloplossingen, waardoor de daling in de traditionele CAD/CAM markt kon worden gecompenseerd. Daarnaast was er een omzeteffect voortkomend uit projecten die in 2000 in gang gezet zijn, maar die door de langere doorlooptijd die met totaaloplossingen gepaard gaan in het eerste kwartaal werden afgerond. Ook de CAD/GIS divisie heeft een omzetgroei gerealiseerd in het eerste kwartaal van 2001. Ook bij deze divisie hebben voornamelijk de in 2000 overgenomen GIS activiteiten van Pink Roccade en LOGOS bijgedragen aan de omzetgroei. Mede dankzij de eind 2000 genomen maatregelen en het voortgaande proces van kostenbeheersing is NedGraphics erin geslaagd de operationele marge te verbeteren. De integratietrajecten van de in 2000 gepleegde acquisities verlopen volgens verwachting.

/ / / / / / / / / /

Profiel Nedgraphics
NedGraphics Holding N.V. is sinds 3 april 1998 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is actief vanuit vestigingen in Nederland, Italië, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Frankrijk, België, Hong Kong, Duitsland, Zwitserland, Roemenië, Brazilië en Turkije. Het bedrijf realiseert ongeveer 70% van haar omzet buiten Nederland. In 2000 realiseerde NedGraphics een omzet van EUR 26,0 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 1,5 miljoen. Geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie NedGraphics is leverancier van geïntegreerde ICT oplossingen voor de textiel- en kledingindustrie, waaronder CAD/CAM-oplossingen, product data management (PDM), productie-monitoring, kleurenbeheer, weefselsimulatie, 3D presentatie en Enterprise Resource Planning (ERP) oplossingen. Geïntegreerde ICT CAD/GIS oplossingen (CAD/GIS: Computer Aided Design/Geographical Information Systems) Software en services voor de registratie, het beheer en de analyse van geo-gerelateerde verschijnselen. De software-applicaties stellen onze klanten in overheidsgerelateerde sectoren in staat kaartgegevens te digitaliseren en ze te verbinden met technische, juridische en administratieve databases. Hierdoor kunnen overheidsorganen hun infrastructuren efficiënter beheren. Sinds het einde van het jaar 2000 heeft NedGraphics haar activiteiten verder uitgebreid van lokale tot internationale overheidsgerelateerde markten, zoals bijvoorbeeld de voor de luchtvaart verantwoordelijke overheidsinstanties. NedGraphics is marktleider op het gebied van op open systemen gebaseerde CAD/GIS oplossingen voor Nederlandse gemeenten (70% marktaandeel) en CAD-systemen voor provinciale en centrale overheden in Nederland. Daarnaast levert NedGraphics oplossingen aan waterschappen, woningbouwcoöperaties, ingenieursbureaus en luchtvaartmaatschappijen.

Voor nadere informatie
NedGraphics: De heer Ab van Marion
E-mail: (avm@nedgraphics.nl)
Telefoon: 0346 - 583070

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie