Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zee-arend op Vlieland

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Standbeeld voor armeluis koe getroffen door MKZ


Zeearend op Vlieland

MAARSSEN, 8 mei 2001 - Het klapstuk van de grote zomertentoonstelling van Museum Tromp's Huys te Vlieland is een levensgrote bronzen zeearend van de Maarssense beeldhouwer Peter Petersen. Rijkswaterstaat moest er met een kraan aan te pas komen om de arend in de dijk aan de wadkant achter het museum te verankeren. Gemeente Vlieland overweegt nu het beeld aan te kopen.

Petersen verblijft regelmatig op Vlieland, heeft er een werkruimte en doet er veel inspiratie op. Om de tentoonstelling op Vlieland te completeren beloofde hij de directie van Tromp's Huys een geit te boetseren en een bronzen afgietsel daarvan in de Dorpsstraat voor 't museum te plaatsen. Het standbeeld moet een eerbetoon worden aan de "armeluis koe" die vroeger een vertrouwde verschijning was in de Dorpsstraat voor het museum. Door de mond en klauwzeer epidemie is het Peter Petersen tot nu toe niet gelukt aan een goed model te komen en dreigt de geit niet, zoals beloofd, in juni afgeleverd te kunnen worden.

Petersen exposeerde vorige jaar in 't Westfries Museum waar men z'n werk in de vaste collectie heeft. Hij is vooral bekend van de bronzen dieren die hij maakte in opdracht van onder meer Luchthaven Schiphol, Nationaal Park Hoge Veluwe, VSB fonds. Onlangs nog kwam hij in het nieuws met een Komodo Varaan voor de Stichting Pantera (roofdierenopvang te Nijeberkoop). Vanaf 28 mei zal zijn grutto aanwezig zijn op de expositie 'De keus van de Commissarissen' in het Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag - uitverkoren door de Utrechtse commissaris van de koningin, mr. Staal.

De expositie in museum Tromp's Huys op Vlieland loopt t/m oktober 2001.

Informatie voor redacties:

Museum Tromp's Huys tel 0562-452711.
Peter Petersen tel 0346-562766.
Voor meer foto's en achtergrondinformatie zie
http://www.nieuwsbank.nl/pers/petersen/petersen.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie