Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Limburg wil 18 miljoen investeren op economisch gebied

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

PROVINCIE LIMBURG WIL 18 MILJOEN INVESTEREN OP ECONOMISCH GEBIED

Voor revitalisering bedrijventerreinen en toerisme PROVINCIE LIMBURG WIL 18 MILJOEN INVESTEREN OP ECONOMISCH GEBIED

De Provincie Limburg heeft bij het Ministerie van Economische Zaken (EZ) een aanvraag ingediend om 15 miljoen te investeren in vijf projecten op economisch gebied. Bovendien wil de Provincie 3,16 miljoen uit eigen middelen inzetten voor de revitalisering van het industrieterrein Willem Alexander. Bij de subsidieaanvraag gaat het om het toeristische project Park Gravenrode in Kerkrade, de industrieterreinen Willem Alexander, Roerstreek Zuid en Roerstreek Noord in Roermond en het project Zevenellen in Haelen. De aanvraag heeft betrekking op de subsidieregeling Tender Investeringsprogramma's Provincies (TIPP) van het Ministerie van Economische Zaken.

De Provincie Limburg wil zes miljoen gulden inzetten voor de revitalisering van het project Willem Alexander in Roermond. Volgens de provincie draagt de subsidie bij tot een betere bereikbaarheid en milieuwinst. Door een efficiënter ruimtegebruik kan bovendien circa vier hectare ruimtewinst worden geboekt. Naast de mogelijke TIPP-subsidie wil de provincie vanuit het provinciale budget een bedrag van 3,16 miljoen beschikbaar stellen voor revitalisering van het bedrijventerrein Willem Alexander. Het terrein heeft nu een omvang van circa zestig hectare. Er zijn zo'n zeventig bedrijven gevestigd waar in totaal 1.750 medewerkers werken.
Roerstreek Noord
Met de mogelijke TIPP-subsidie van 5 miljoen voor het industrieterrein Roerstreek Noord wil de Provincie het werken in het groen' ondersteunen. Naast het beter toegankelijk maken van het industrieterrein is de subsidie met name bedoeld om de parkeervoorzieningen voor vrachtwagens te optimaliseren. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre parkmanagement kan bijdragen tot duurzame ontwikkeling zoals collectieve afvalverzameling en e-water levering. Park Gravenrode
De Provincie Limburg wil 4 miljoen investeren in het toeristisch-recreatief bedrijventerrein Park Gravenrode'. De subsidie is bedoeld voor acht maatregelen op het gebied van de infrastructuur:


- de reconstructie van de Tunnelweg;

- de rotonde Tunnelweg Dentgenbachweg;

- de rotonde Dentgenbachweg Kaalheidersteenweg;
- de rotonde en toegangsweg Hofstraat Overstehofweg;
- de verbetering van de entree en parkeervoorzieningen Anstelvallei;
- het realiseren van een fiets- en voetpark die het park Dentgenbach verbindt met de Tunnelweg en

- de aanleg van een ruiterpad bij de Tunnelweg-Hopelerweg en het realiseren van toeristische bewegwijzering en informatievoorziening. Zevenellen en Roerstreek Zuid
Bij de industrieterreinen Zevenellen in Haelen en Roerstreek Zuid wordt geen financieringstekort verwacht. Daardoor komen ze niet in aanmerking voor TIPP-subsidie. Toch heeft de Provincie Limburg de projecten aangemeld bij Economische Zaken omdat ze een logisch eenheid vormen met de revitaliseringprojecten in Roermond. De projecten kunnen bij de eindafrekening nog een rol spelen indien ze toch nog een tekort zouden hebben en bij de andere projecten sprake is van een lager tekort.
TIPP regeling
DE TIPP regeling richt zich primair op de ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen en revitalisering van bestaande bedrijventerreinen, toeleidende infrastructuur en bedrijfsverzamelgebouwen. Kantoorlocaties, winkel- en horecacentra zijn uitgesloten van de regeling. De regeling richt zich op programma's met meerdere projecten. Iedere provincie kan jaarlijks, op basis van een 5 jarige visie, een programma met projecten bij het Ministerie van EZ indienen. Senter voert voor EZ de regeling uit. Senter is een organisatie die voor het Ministerie van EZ diverse subsidieregelingen uitvoert. De Provincie verdeelt de subsidie over de projecten. Alleen projecten met een exploitatietekort komen voor subsidie in aanmerking. De regeling loopt vier jaar (2000-2003). Senter zal binnen drie maanden een beslissing nemen over de subsidieaanvraag.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie