Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zetel voor KNMG in de World Medical Association

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zetel voor KNMG in de World Medical Association (WMA)

8 mei 2001

KNMG-voorzitter Ruud Hagenouw bezet voor de komende twee jaar een zetel in het uitvoerend comité van de World Medical Association (WMA). Op basis van deze zetel neemt Hagenouw zitting in twee commissies van de WMA, de 'Socio-medical affairs Committee' en de 'Medical ethics Committee'.

Op dit moment nemen 72 landen deel aan de WMA. De Council, het uitvoerend comité van de WMA, heeft 18 stemgerechtigde zetels. Namens Nederland bezet de KNMG de komende twee jaar één van de vijf roulerende zetels. De overige zetels zijn verdeeld op basis van het aantal leden die de deelnemende landelijke artsenorganisaties hebben. De Council vergadert jaarlijks in mei. In oktober vindt jaarlijks de Algemene Vergadering plaats, waarin de besluiten van de Council bekrachtigd worden.

Ruud Hagenouw, arts, is sinds januari 2000 voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG). Daarnaast is hij directeur van de GGD Oostelijk Zuid-Limburg te Heerlen.

De World Medical Association is een internationele artsenorganisatie die in 1947 is opgericht. De WMA richt zich op het ontwikkelen van de hoogste internationale standaards op het gebied van gezondheidszorg, medisch onderwijs, medische wetenschap en medische ethiek.

Ga naar : Nieuwspagina van de KNMG
Volgend artikel : Verjaardagsfeestjes

© copyright KNMG 2001 home . index . email/adres . Artsennet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie