Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Feestelijke doop en tewaterlating zeezeiljacht 'Campina'

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Campina Melkunie

Feestelijke doop en tewaterlating 'Campina'

Het Campina-avontuur van zeezeiler Henk de Velde is vandaag officieel van start ge-gaan met de plechtige tewaterlating van het zeiljacht 'Campina' in Amsterdam. Het 17 meter lange kajuitzeiljacht, dat speciaal voor de nieuwe wereldreis van De Velde is verbouwd, werd gedoopt door Joop Kalksma, directeur Campina Benelux, en Stefan de Velde, de 20-jarige zoon van Henk.

Met de 'Campina' vertrekt Henk de Velde begin juni voor een nieuwe soloreis, die start met de route door de Noordelijke IJszee. Onder het motto 'verder dan Willem Barentsz' zoekt De Velde met de 'Campina' ten noorden van Siberië zijn weg naar Alaska, tussen de ijsbergen door. Hij vervolgt zijn tocht door van noord- naar zuidpool te zeilen, over de Stille Oceaan. Na ronding van Kaap Hoorn zet hij koers naar Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika). Vandaar vaart de avonturier over de Atlantische Oceaan terug naar huis, naar Am-sterdam. De tocht, die 'Het Campina Avontuur' is gedoopt, zal in totaal, afhankelijk van de weersomstandigheden, tussen de 16 en 24 maanden in beslag nemen.

Zuivelonderneming Campina Melkunie ondersteunt de reis om de naamsbekendheid te vergroten van het nieuwe zuivelmerk Campina, dat in de loop van dit jaar wordt geïntroduceerd voor melk, kaas en boter. De merkwaarden 'natuurlijkheid', 'vitaliteit' en 'oerkracht' passen perfect bij het avontuur van De Velde.

Het verloop van de reis zal te volgen zijn via internet (www.campina.com en www.henkdevelde.com) en via diverse TV-uitzendingen.

Zaltbommel, 8 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie