Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie Utrecht: Overzicht handelsnetwerk aannemersfamilie

Datum nieuwsfeit: 08-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Utrecht

8 mei 2001, 12:45 uur

Promotie: Bouwen voor stad en land. Overzicht van het handelsnetwerk van de aannemersfamilie Van Neurenberg in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Drs. G. van Tussenbroek, Letteren 12:45 uur Promotor: prof.dr. K.A Ottenheym Het belang van goede relaties in de handel komt naar voren in het proefschrift van Gabri van Tussenbroek. De promovendus volgt hierin de aannemers- en handelsfamilie Van Neurenberg in de periode van 1480 tot 1640. Begonnen als regionaal actief bouwbedrijf in het Maasland rond 1500, wist de familie zich door middel van een uitgekiende huwelijks- en handelspolitiek op te werken tot een van de belangrijkste steenhandelsgeslachten in Holland in de eerste helft van de 17e eeuw. Behalve aan het handelsnetwerk van de familie besteedt Van Tussenbroek aandacht aan vervoer en transport, de organisatie van het bouwbedrijf en een groot aantal bouwprojecten in de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden.

Gewijzigd:Thursday, April 26, 2001
Johan Vlasblom

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie