Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rotterdamse leerlingen laten spellingskunsten zien

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Centrum voor Educatieve Dienstverlening
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Educatieve Dienstverlening


Persbericht
26.4.01

Wederom een CED-dictee voor groep 8
Rotterdamse leerlingen laten zien hoe goed ze kunnen spellen!

Ook dit jaar geven veel leerlingen van Rotterdamse basisscholen uit groep 8 weer blijk van hun enthousiasme voor taal. Bijna honderd kinderen van 33 scholen doen op woensdag 9 mei mee aan de finale van het CED-dictee. Vorig jaar was het thema Blijdorp. Dit jaar is er een nieuw thema gekozen, dat uiteraard tot de finale van het CED-dictee geheim blijft.

De deelnemers aan de finale zijn geselecteerd door middel van een aantal voorrondes. Dit is gebeurd op grond van het op school gemaakte dictee, dat uit tien zinnen bestond. De drie besten van iedere school strijden op 9 mei om de wisselbeker die nu nog staat te pronken op basisschool De Stelberg in Rotterdam-Zuid. De winnaars van de finale krijgen bovendien een boekenbon. Maar iedere leerling gaat in elk geval weg met een toepasselijk aardigheidje en de herinnering aan een gezellige ochtend op het CED.
Tijdens de nakijkpauze zal de veelzijdige Paul Middellijn, internationaal verteller, performer, zanger, acteur, zorgen voor entertainment.
De Rotterdamse leerlingen en het Centrum Educatieve Dienstverlening laten met het CED-dictee zien dat taal leuk én spannend kan zijn!


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie