Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

C/TAC-Align: licht positief resultaat over eerste kwartaal

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Bron: C/TAC-Align
Zoek soortgelijke berichten
C/TAC-Align

P E R S B E R I C H T

's-Hertogenbosch, 9 mei 2001

C/TAC-ALIGN REALISEERT LICHT POSITIEF RESULTAAT OVER HET EERSTE KWARTAAL 2001

C/TAC-Align heeft zoals verwacht ook in het eerste kwartaal geprofiteerd van het lichte herstel van de ICT-markt in Nederland. De winst over het eerste kwartaal in Nederland heeft echter het verlies van de activiteiten in de Verenigde Staten net kunnen compenseren. Over het eerste kwartaal behaalde C/TAC-Align een licht positief resultaat. C/TAC-Align handhaaft haar verwachting voor 2001. C/TAC-Align is - rekening houdend met een voorzichtig aantrekkende ICT-markt in Nederland en de kleinschaligheid van de internationale business - behoudend positief met betrekking tot de vooruitzichten voor 2001.

Gang van zaken eerste kwartaal
De buitenlandse operationele activiteiten zijn als geheel met name door het wegvallen van de tweede fase van het William & Mary project in de Verenigde Staten verliesleidend geweest. Aan het niet in gang zetten van de tweede fase van het project in de Verenigde Staten liggen budgetreducties bij de William & Mary universiteit ten grondslag. Overleg is nog gaande, hoewel duidelijk is dat de omzet achter zal blijven bij oorspronkelijke verwachtingen.

De operationele activiteiten in Nederland en Spanje zijn in tegenstelling tot de activiteiten in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal winstgevend geweest. Met name de dienstverlening op het gebied van Integration Technology en Application Hosting en Beheer hebben een positieve bijdrage geleverd aan de winstgevendheid. Alleen de dienstverlening op het gebied van Consulting kampte in het eerste kwartaal nog met onderbezetting en draaide daardoor slechts licht winstgevend.

Vooruitzichten voor het hele jaar
Zoals aangegeven tijdens de presentatie van de jaarcijfers is C/TAC-Align - rekening houdend met een voorzichtig aantrekkende ICT-markt in Nederland en de kleinschaligheid van de internationale business - behoudend positief met betrekking tot de vooruitzichten voor 2001. Op dit moment wordt uitgegaan van een voorzichtige groei van de omzet. Hoogste prioriteit zal worden gegeven aan verbetering van de winstgevendheid.

C/TAC-Align houdt vandaag om 14.00 uur haar Algemene Vergadering van Aandeelhouders in Hotel Central te 's-Hertogenbosch. Op 23 augustus 2001 voorbeurs zal C/TAC-Align haar halfjaarcijfers bekend maken.

Profiel C/TAC-Align
C/TAC-Align richt zich op business-consulting, technology integration, alsmede op het beheren en hosten van informatiesystemen. De business unit Consulting van C/TAC-Align helpt haar klanten bij strategievraagstukken, proces- en organisatieverandering, het managen van complexe veranderings- en ICT-projecten en het organisatorisch inbedden en implementeren van geïntegreerde bedrijfssystemen (enterprise business solutions ; ERP-systemen al dan niet in combinatie met Internet- en andere applicaties). De business unit Technology Integration van C/TAC-Align stelt hoogwaardige technologie- en integratieskills ten dienste van haar klanten en is betrokken bij systeemintegratieprojecten. De business unit Application Hosting en Beheer van C/TAC-Align kan haar klanten ondersteuning bieden bij het beheren en hosten van geïntegreerde bedrijfssystemen (met name SAP). C/TAC-Align spreekt graag vooraf een resultaat af met haar klanten en wil dit resultaat bij voorkeur samen met haar klanten op een projectmatige manier bereiken. C/TAC-Align heeft ervaring in veel marktsectoren, zoals in de industrie, handel, overheid, gezondheidszorg, onderwijs en zakelijke dienstverlening. In 2000 realiseerde de onderneming een omzet van EUR 24,2 miljoen. C/TAC-Align telt ongeveer 234 medewerkers. De onderneming is gevestigd in Nederland ('s-Hertogenbosch en Hoofddorp), Spanje (Madrid) en de Verenigde Staten (New York, Princeton, Boston, Seattle). C/TAC-Align is genoteerd aan de Euronext te Amsterdam.

/ / / / / / / / / /

Voor meer informatie:

C/TAC-Align
(C/TAC N.V.)
Goudsbloemvallei 30
Postbus 773
5201 AT 's-Hertogenbosch
Tel. 073-6920692
Internet: www.ctac-align.nl
E-mail: info@ctac-align.nl
Contactpersoon: H. L. J. Hilgerdenaar

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie