Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

O+A en ministerie zetten VMBO-investeringsfonds op

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vereniging FME-CWM

O+A en ministerie zetten VMBO-investeringsfonds opZoetermeer, 9 mei 2001

In de komende drie jaar zullen de Metalektro en het ministerie van Onderwijs en Wetenschappen samen 18 miljoen gulden investeren in het VMBO. Het gezamelijke investeringsfonds is bedoeld voor de stimulering van regionale (vernieuwings)projecten. Hierover is door de Stichting O+A (Opleiding en Arbeidsmarkt in de Metalektro) en het ministerie overeenstemming bereikt.

"Het minsterie vindt voor de moderisering van het VMBO een inhaalslag op korte termijn noodzakelijk. De bedrijfstak onderkent dat iets moet worden gedaan om de achterstand in die vorm van onderwijs weg te werken. Dat is voor ons de reden geweest deel te nemen in dit specifieke investeringsfonds", zegt Willie Berentsen, stafmedewerker Arbeidsmarkt en Arbeidsverhoudingen FME-CWM in een toelichting.

Hij benadrukt echter dat FME-CWM op afzienbare tijd ook hecht aan extra investeringen in het MBO en HBO. De Metalektro zal er bij de minister op aandringen een groter deel van het overheidsbudget beschikbaar te stellen voor deze vormen van beroepsonderwijs. Die middelen moeten worden ingezet voor de innovatie van het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. Het is een van de mogelijkheden om de aantrekkingskracht van het beroepsonderwijs te vergroten.

"Het beroepsonderwijs is onvoldoende in staat om de dynamiek van de arbeidsmarkt te volgen. Scholen moeten zich niet uitsluitend concentreren op kwaliteitsbeheersing binnen de muren van het instituut. Ze moeten aantrekkelijk zijn voor studenten en zich dus meer richten naar de vraagkant van de arbeidsmarkt. Stages georganiseerd vanuit het beroepsonderwijs zijn een belangrijk middel daartoe", aldus Berentsen.

FME-CWM wil de komende jaren, samen met de overheid, fors investeren in stages voor studenten en docenten in het MBO en HBO. Ondernemingen hebben op deze wijze een directe en vooral professionele betrokkenheid bij het beroepsonderwijs. En, vervullen zo een (regionale) rol in de vernieuwing van dit onderwijs.

Voor meer informatie: FME-CWM, afdeling Marketing & Communicatie, mevr. Y. van der Heijden, 06 -28 23 44 95, e-mail:(yvh@fme.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie