Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Magnequench dient aanklacht in wegens schending van patent

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

MAGNEQUENCH INTERNATIONAL

Magnequench dient aanklacht in wegens schending van patent

Magnequench International dient aanklacht in bij District Courts in VS tegen elektronica- en computerconcerns wegens schending van patent

New York, 8 mei - Magnequench International, Inc., patenthouder en wereldleider op het gebied van het vervaardigen van gespecialiseerde magnetische poeders en magneten, diende vandaag een aanklacht in bij de District Courts van het zuidelijke district van New York en van Indianapolis tegen 10 grote elektronica- en computerconcerns in de Verenigde Staten, Azië en Europa wegens schending van vier patenten.
De aangeklaagde bedrijven zijn Acer America Corp., Acer Inc., Best Buy Co. Inc., Circuit City Stores, Inc., CompUSA Inc. en groepsmaatschappij, Grupo Sanborns SA de CV, Philips Business Electronics North America Corp., Philips Business Electronics International B.V., Koninklijke Philips Electronics N.V., Samsung Electronics America, Inc., Samsung Electronics Co., Ltd., Sony Computer Entertainment America, Inc., Sony Computer Entertainment, Inc., Toshiba America Electronic Components, Inc., Toshiba America, Inc. en Toshiba Corporation.

Een vergelijkbare aanklacht werd ingediend in Indianapolis tegen Compaq Computer Corporation en Hewlett-Packard Company.

Het onderwerp van de aanklachten had te maken met neodymium-ijzer-borium (Nd-Fe-B) magneten en magnetisch materiaal die gebruikt worden voor kleine motoren in de meeste computers en vele populaire consumentenelektronica, alsmede voor toepassingen in de automobiel- en andere industrieën. Magnetisch materiaal wordt bijvoorbeeld gebruikt in spilmotoren van CD en DVD-ROM-drives die men aantreft in computers en CD/DVD spelers en in motoren in zoomlenzen van camcorders.

De mondiale magneetmarkt heeft een omzet van rond USD 6 miljard. Nd-Fe-B magneten en magnetische materiaal, de materialen waar het in deze aanklacht om draait, zijn goed voor 2,4 miljard van het dollaraandeel in de industrie.

Archibald Cox, Jr., directeur en bestuursvoorzitter van Magnequench, zei: 'Wij wilden geen aanklacht indienen maar we werden gedwongen om zo onze investeringen in intellectueel eigendom en de belangen van onze klanten te beschermen die zich wel aan de regels houden. Vele klanten van ons hebben ons aangespoord actie te ondernemen, en we hebben al eerder waarschuwingen verstuurd naar verdachte bedrijven.' Hij voegde eraan toe: 'We staan erg sterk. Het bewijs dat inbreuk is gepleegd is onbetwistbaar, en onze patenten zijn al erkend door de Internationale Handelscommissie. We zijn van plan overtreders hard aan te pakken.'

Assistant Majority Whip Mike Pence (R-Ind.), die dient bij het House
Science Committee en onder wiens district in Indiana het hoofdkantoor van Magnequench valt, verklaarde dat 'Amerika's technologisch leiderschap haar toekomst is. Wij moeten ervoor zorgen dat diegenen die intellectueel eigendom stelen voor het gerecht worden gesleept.'

Magnequench heeft gebruik gemaakt van de diensten van een extern, onafhankelijk laboratorium om te bewijzen dat producten die gemaakt en verkocht werden door degenen die genoemd worden in de aanklacht, gemaakt waren met gepatenteerd materiaal.

De aanklacht stelt dat de genoemde bedrijven inbreuk hebben gepleegd op vier patenten op Nd-Fe-B magneten en magnetisch materiaal.

Magnequench vraagt het hof geleden schadevergoeding vast te stellen die niet minder is dan een redelijke royalty, drievoudige schadevergoeding, het terughalen van alle bestaande producten met besmet materiaal door de gedaagden en de vernietiging of aanpassing van producten zodat deze geen besmet materiaal meer bevatten.

Nd-Fe-B magneten worden sinds de uitvinding in 1982 en daaropvolgende introductie gezien als een belangrijke verbetering ten opzichte van daarvoor gebruikt materiaal vanwege hun kracht en flexibiliteit bij vervaardiging.

Door de hoge magnetische kracht van de Nd-Fe-B magneten kunnen vele producten die permanente magneten gebruiken, geminiaturiseerd worden. De magnetische eigenschappen van Nd-Fe-B magneten hebben zelfs bijgedragen tot de ontwikkeling van nieuwe elektronische apparaten die met andere typen magneten niet realiseerbaar waren geweest.

De twee grootste markten voor gepatenteerde producten zijn de opslag van computergegevens en de automobielsector, die tezamen goed zijn voor 55% van de gehele Nd-Fe-B markt. Nd-Fe-B magneten zijn ook essentiële componenten in consumentenelektronica, medische apparatuur en industriële automatiseringsproducten.

De heer Cox merkte op: 'Onze patenten zijn tot 2007 en daarna van kracht. Maar we verschuilen ons niet achter onze patenten. Wij begrijpen hoe belangrijk het kostenaspect is voor onze klanten. Wij hebben hun prijsverlagingen beloofd en gegeven van meer dan 7,5% per jaar gedurende de afgelopen drie jaar en we zijn van plan hiermee door te gaan, in ieder geval tot 2005.'

Magnequench, met het hoofdkantoor in Anderson, Indiana, heeft een jaaropbrengst van ruim USD 250 miljoen. Het bedrijf heeft meer dan 1500 werknemers in dienst in zeven landen en negen productielocaties. Behalve in Indiana, is het bedrijf ook actief in North Carolina, New Jersey, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Singapore, Japan en China.

CONTACTPERSOON: The Dilenschneider Group
(Chicago) Jonathan Dedmon 312-553-0700
(New York) Bill Smith at 212-922-0900


09 mei 01 09:38

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie