Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staking operatiekamers in acht noordelijke ziekenhuizen

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABVAKABO FNV

Staking operatiekamers in acht noordelijke ziekenhuizen

Groningen, 7 mei 2001

Staking operatiekamers in acht noordelijke ziekenhuizen op 9 mei

Op woensdag 9 mei wordt er een 24-uurs-staking gehouden op de operatiekamers, anesthesie- en recoveryafdelingen van acht noordelijke ziekenhuizen. Vanwege de stakingen worden ongeveer vierhonderd operaties uitgesteld. Spoedeisende hulp wordt wel gegarandeerd. Er wordt gestaakt, omdat er nog geen nieuwe CAO voor de ziekenhuizen is, ondanks een heel weekend onderhandelen. De werkgevers (NVZ) hebben de eisen die de bonden in hun ultimatum hebben gesteld niet ingewilligd. De bonden zijn uit het overleg gestapt omdat het loonbod van de werkgevers volstrekt onvoldoende is.

In de provincie Friesland wordt gestaakt in het Antonius Ziekenhuis in Sneek, de Zorggroep Noorderbreedte, locaties MCL Zuid en Noord in Leeuwarden en het ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. In de provincie Drenthe wordt gestaakt in het Scheperziekenhuis in Emmen en het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen.
In de provincie Groningen wordt gestaakt in het Martini Ziekenhuis, locatie Van Ketwich en locatie Van Swieten, beiden in Groningen, het St. Lucas Ziekenhuis in Winschoten en het Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl.

Bijeenkomst in Assen
Op 9 mei komt het stakende operatiekamerpersoneel bijeen in Motel Van der Valk, Balkenweg 1 in Assen.
Het programma ziet er als volgt uit:

10.00-10.30 uur
Ontvangst met koffie
10.30-12.00 uur
Jan Vos, regiobestuurder zorg van ABVAKABO FNV geeft een overzicht van de stand van zaken van de actie in (Noord) Nederland. Toespraken van Tim de Jong onderhandelaar ABVAKABO FNV en Willem Jelle Berg onderhandelaar CFO CNV.
Tussendoor koffie en entertainment
12.00 tot 13.00 uur.
Gezamenlijke oriëntaalse maaltijd.
13.15-13.30 uur
Vertrek stakers.

Nadere informatie:
Jan Vos regiobestuurder zorg/actieleider regio Noord: 06 - 5121 8413 of 050 - 524 0101(w)


07 mei 01 13:52

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie