Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie 'Praten over boeken' in Rotterdamse bibliotheek

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

Praten over boeken

Praten over boeken dat is de titel van de praktijkconferentie die het Centrum Educatieve Dienstverlening in samenwerking met verschillende partijen organiseert op woensdag 9 mei van 13.15 uur tot 17.30 uur. De conferentie wordt, heel toepasselijk, gehouden in het bibliotheektheater van de Centrale Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110.

Els Kuijper (wethouder Onderwijs en Jeugd) en Christiaan van Willenswaard (Stichting Lezen) beginnen de conferentie met een korte inleiding. Daarna maken de deelnemers via een interactieve workshop kennis met de werkwijze van Aidan Chambers, dé specialist op het gebied van leesbevordering in het Verenigd Koninkrijk. Bovendien geeft internationaal verhalenverteller Paul Middellijn na de workshop een speciale 'vertelvoorstelling'.
De conferentie, die voor het derde opeenvolgende jaar over verschillende themas wordt georganiseerd, past binnen het leesbevorderingsproject Lang Zullen We Lezen. Een project waaraan al sinds een aantal jaren wordt samengewerkt door het CED, de Dienst Stedelijk Onderwijs, de Oscar Romeroschool uit deelgemeente Kralingen/Crooswijk, kinderboekenwinkel De Kleine Kapitein en de Bibliotheek Rotterdam. Alle basisscholen uit de deelgemeente Kralingen/Crooswijk nemen al vanaf het begin deel aan het project. Onderzoek onder de kinderen van deze scholen heeft aangetoond dat het leesplezier in deze drie jaar significant is toegenomen. Het oorspronkelijke pilotproject is dan ook wegens succes verlengd! Het doel van het project Lang Zullen We Lezen en de hier uit voortkomende conferentie Praten over boeken is leerkrachten basisonderwijs, leescoördinatoren, directieleden, en (deelgemeente)bestuurders bewust te maken van het belang van leesbevordering zodat het een structurele plaats binnen het onderwijs in kan gaan nemen.

De praktijkconferentie is in eerste instantie bestemd voor alle leerkrachten en directieleden van de scholen voor basisonderwijs in de gemeente Rotterdam. Hiernaast worden bestuurders en andere betrokkenen bij lezen en leesbevordering van harte uitgenodigd de conferentie bij te wonen.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie