Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw fermentatiesysteem van 2000 liter voor biofarmaceutica

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: DSM
Zoek soortgelijke berichten
DSM

09 mei 2001

DSM Biologics naar wereldtop van leidende onafhankelijke contractproducenten voor de farmaceutische industrie

Nieuw fermentatiesysteem van 2000 liter voor biofarmaceutica

Gezamenlijk persbericht

Bij DSM Biologics in Montreal (Quebec, Canada), onderdeel van de business group DSM Fine Chemicals, is vandaag door Peter Elverding, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, een nieuw fermentatiesysteem met een capaciteit van 2000 liter in gebruik gesteld voor de bereiding van biofarmaceutica op basis van celculturen. Met deze investering van circa CAN 9 miljoen speelt DSM Biologics in op de toegenomen vraag naar fermentatiecapaciteit, met name voor de bereiding van biofarmaceutische producten.

ML51 Downstream Processing
Bekijk groter formaat ML31 Fermentor
Bekijk groter formaat

De uitbreiding bestaat uit clean rooms en een fermentatietrein. De fermentatietrein omvat fermentoren van 50 liter en 320 liter voor het opkweken van cellen en een productie fermentor van 2000 liter. DSM Biologics voldoet ruimschoots aan de industrienorm voor cGMP-eisen. De vestiging van DSM Biologics in Montreal is een samenwerking tussen DSM en de Société générale de financement du Québec (SGF).

Ambities

Met zijn aanwezigheid onderstreepte Peter Elverding de ambities van DSM Biologics en het belang ervan in de transformatie van DSM naar specialty onderneming. Hij stelde zelf, als voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, de uitbreiding officieel in gebruik. Dit gebeurde in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de provincie Quebec, die de vestiging en ontwikkeling van hoogwaardige biotechnologie in de regio Montreal stimuleert.
Elverding wees onder meer op de sterk groeiende markt voor biofarmaceutische producten. "Van alle nieuwe farmaceutische producten in klinische tests is nu al circa 30% gebaseerd op biofarmaceutische technologie", aldus Elverding.

De huidige wereldwijde capaciteit voor biofarmaceutische contractproductie is onvoldoende om aan de toekomstige vraag te voldoen. Drie jaar geleden bedroeg de omzet circa USD 300 miljoen. Binnen vijf jaar zal die markt naar verwachting groeien tot circa USD 2 miljard.

Société générale de financement du Québec

De missie van Société générale de financement du Québec is om samen met partners economische ontwikkelingsprojecten uit te voeren die voldoen aan de normale rendementseisen. Na de herstructurering in 1998 heeft SGF investeringen ten bedrage van bijna CAN 4,4 miljard gegenereerd en directe en indirecte werkgelegenheid gecreëerd voor meer dan 19.400 mensen in projecten die de bedrijfsfase hebben bereikt. Daarbij is dan nog geen rekening gehouden met de duizenden banen die tijdens de bouwfase van die projecten gecreëerd zijn. De totale activa van SGF bedroegen op 30 september 2000 meer dan CAN 2,2 miljoen. SGF heeft 52 internationale partners die actief zijn in Quebec.

Voor meer informatie
Ms. Sylvie Brousseau
Director, Communications SGF
Tel.:+1 (514) 876 92 90

Rik van Druten
DSM Press Office
Tel.: +31 (45) 578 24 24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie