Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gratis gft-afvalbakje voor op de aanrecht in Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Groenafval apart, de moeite waard

Gratis afvalbakje voor op de aanrecht

Ons afval bestaat voor bijna de helft uit groente-, fruit- en tuinafval (GFT-afval). Veel inwoners scheiden hun afval al netjes, met als resultaat dat bijna een kwart (in Etten-Leur is dat 3,5 miljoen kilo) van het GFT-afval gecomposteerd en weer hergebruikt kan worden. Maar het kan natuurlijk altijd beter. Om het scheiden van GFT voor u nog eenvoudiger te maken stelt de gemeente Etten-Leur gratis 2000 aanrecht-afvalbakjes beschikbaar. Met een dergelijk bakje kunt u de afvalscheiding al in de keuken laten beginnen. Vanwege de beperkte voorraad wordt er per huishouden maximaal één bakje verstrekt. U kunt een gratis bakje afhalen bij de speciale marktkraam op de weekmarkt van woensdag 9 mei in de Oude Bredaseweg en tijdens de weekmarkt op vrijdag 11 mei op het Van Bergenplein. Bij deze actie geldt vanzelfsprekend het gegeven op=op.

Het aanrechtafvalbakje: groenafval scheiden in de keuken

Het is handig om tijdens het bereiden van de maaltijd uw groente- en fruitafval in de keuken direct te kunnen scheiden. Ook bevatten etensresten vaak veel vocht dat u beter eerst kunt laten uitlekken. Dit voorkomt stank en schimmelvorming in de buitencontainer. Om dit 'voor'scheiden en uitlekken in de keuken gemakkelijker te maken, bestaan er handige aanrecht-afvalbakjes. De inhoud van het bakje is niet groot, zodat u het meestal elke dag even moet legen. U weet dan zeker dat het binnen niet gaat stinken of schimmelen. Het in de keuken apart gehouden groenafval doet u vervolgens in de duo-bak bij het overige GFT. Op deze wijze komen ook uw kleine dagelijkse hoeveelheden keukenafval bij de composteerinrichting van Essent Milieu in Moerdijk terecht. Het eindproduct gaat grotendeels als bodemverbeteraar naar de aardappel- en bietenteelt in Zeeland. Ook wordt GFT-compost gebruikt voor sportvelden, plantsoenen en de aanleg van de HSL. De beste compost (Keurencompost) kunt u in het tuincentrum terugvinden, voor gebruik in de tuin.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie