Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie UvA: Logic for OO information systems

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van AmsterdamUvA Agenda
Titel Logic for OO information systems

Datum woensdag 09-05-2001
Tijd 12:00 uur

Promovendus E. de Haas

Promotors Prof. dr. P.W. Adriaans en prof. dr. P. van Embde Boas
In de informatica betekent objectoriëntatie (OO) het zo veel mogelijk direct uitgaan van en aansluiten op de praktijk. Dit proefschrift bevat een onderzoek naar formele aspecten van objectoriëntatie, met een semantische beschrijving van een algemene (generieke) taal voor het modelleren en specificeren van objectgeoriënteerde informatiesystemen. De concepten die belangrijk zijn in objectoriëntatie zijn in de praktijk ontwikkeld om informatie-analisten en software-ontwikkelaars te helpen op een overzichtelijke en precieze wijze hun informatiemodellen op te schrijven. Deze informatiemodellen zijn afspiegelingen van een werkelijke situatie. In deze zin raakt dit onderzoek themas uit de filosofie: een belangrijk doel van de filosofie is immers om op precieze wijze aspecten van de werkelijkheid te beschrijven. De promovendus laat aan de hand van een viertal voorbeelden zien hoe je door gebruik te maken van de door hem geïntroduceerde formele taal helderheid kunt brengen in een aantal lastige filosofische vragen.
Locatie

Aula van de UvA, Singel 411 (hoek Spui) te Amsterdam. De parkeermogelijkheden in de naaste omgeving zijn zeer beperkt. Vanaf het Centraal Station is de Aula te bereiken met tramlijnen 4, 9, 16, 20, 24 en 25, halte Spui/Rokin. Wegens werkzaamheden bij het Spui worden lijnen 1, 2 en 5 omgeleid.

Toegang

Vrij

.. (webmaster@uva.nl)
Bron: UvA Agenda

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie