Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FNV Bouw: bijeenkomst voor oprichting 'or-platform'

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: FNV Bouw
Zoek soortgelijke berichten
FNV Bouw


FNV Bouw stimuleert or-platform timmer

FNV Bouw wil komen tot de oprichting van een 'or-platform' in de timmerindustrie. Op woensdag 9 mei nodigt FNV Bouw leden van ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen in de sector (13.000 werknemers) uit om met elkaar en met de bond te praten. Iedereen is welkom die personeel vertegenwoordigt in zijn of haar bedrijf, leden en niet-leden.

FNV Bouw wil de medezeggenschap in bedrijven stimuleren. De bond ziet dat als een noodzakelijke stap naar verdere modernisering van arbeidsvoorwaarden. Willen bedrijfstakken per onderneming van CAO-bepalingen afwijken, dan is een eerste vereiste dat de werknemers daarover meepraten. In de timmerindustrie kwam vorige maand een nieuwe CAO tot stand. FNV Bouw wil op 9 mei allereerst de nieuwe CAO-artikelen doornemen op hun consequenties voor or en pvt. Zo worden de begin- en eindtijden flexibel voor mensen die hun werk moeten combineren met taken thuis. Komen werknemers en bedrijf daar niet uit, dan is beroep mogelijk bij de ondernemingsraad. Dan moet die raad dus wel weten hoe daarmee om te gaan. Nog zo'n punt is dat alleen nog vrijwillig mag worden overgewerkt. Ook daar kan de nodige discussie over ontstaan. En hoe haalt de or dan de kou uit de lucht? Ook het 'arboconvenant' zal ter sprake komen. Dat is de overeenkomst tussen werkgevers, bonden en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ter verbetering van de arbeidsomstandigheden; tegen die tijd is er meer nieuws over te vertellen. Belangrijk aspect van een 'or-platform' vindt FNV Bouw dat leden van or'en en pvt'en onderling informatie uitwisselen en met elkaar kennismaken: het inspireert van collega's te horen hoe die met de medezeggenschap in hun bedrijf omgaan.

FNV BOUW
Postbus 520 - 3440 AM WOERDEN
Telefoon: (0348) 575 575 - Fax: (0348) 423 610 E-mail: (info@fnvbouw.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie