Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorronden derde editie Leids Festival van het Levenslied

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
27 april 2001

Woensdag 9 en donderdag 10 mei
Voorronden
3e editie van het Leids Festival van het Levenslied

Dit jaar wordt voor de derde keer het Leids Festival van het Levenslied georganiseerd. De geboortestad van de Zangeres zonder Naam zal drie dagen in het teken staan van het levenslied. De voorronden worden gehouden op 9 en 10 mei. Meer dan 40 acts strijden tijdens deze voorronden in 2 categorieen - "klassiekers" en "het nieuwe levenslied" - om een plaats in de finale die op 22 september in de Leidse Schouwburg wordt gehouden.

Programma voorronden
Tijdens de voorronden op 9 en 10 mei zullen Cafe 't Centrum van Melzen, Cafe Sus Antigoon, Cafe Reinaert, De Grote Beer, Cafe IV Jaargetijden en Cafe de Tregter worden omgetoverd tot ware tempels van het levenslied. De artiesten zullen hier ieder gedurende 20 minuten hun levensliederen ten gehore brengen. De kroegen zullen weer bol staan van het lief en leed dat door de deelnemers bezongen wordt. Uiteraard zijn ook toeschouwers van harte welkom! Tijdens de voorronden zullen 12 finalisten worden uitgekozen door de deskundige jury.

De finale
De finale zal gehouden worden op zaterdag 22 september 2001. De deelnemers moeten nu met een nummer de jury overtuigen van hun talent. De beoordeling gebeurt op basis van compositie, tekst, vertolking en presentatie. Tijdens de finale zullen de 6 deelnemers per categorie strijden om de Mary Bey-bokaal. Daarnaast zijn er nog geldprijzen (hoofdprijs ?2.500,00) te winnen en kan de winnaar in de categorie "het nieuwe levenslied" eeuwige roem verwerven door het opnemen van een CD-single van het winnende lied. Het belooft een groots feest te worden in de mooiste schouwburg van Nederland: de Leidse Schouwburg.

Meer informatie
Meer weten over dit fantastische festival? Bel dan voor meer informatie met Leiden Promotie VVV, 071 - 5127841 of surf naar www.levenslied.nl.

Voor de pers,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie