Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vergadering commissie Milieu te Maassluis

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Maassluis

2-5-2001

Commissie milieu c.a. vergadert op 9 mei

Op woensdag 9 mei komt de raadscommissie voor milieu, volksgezondheid en personeel en organisatie bijeen voor een openbare vergadering. De vergadering wordt gehouden in de kantine van het gebouw van de buitendiensten van de gemeente Maassluis aan de Heldringstraat 6. Om 19.30 uur wordt er een rondleiding verzorgd door de reinigingsdienst Aansluitend gaat de openbare commissievergadering van start. Belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.

Op de agenda van de vergadering staan onder andere de volgende onderwerpen:


· Bedrijfsplan reiniging
In de eerste helft van 2000 is bij de reinigingsdienst door een extern adviseur onderzoek verricht en vervolgens een bedrijfsplan opgesteld. In dit bedrijfsplan is een aantal aanbevelingen gedaan met betrekking tot verbetering van de organisatiestructuur, de cultuur, de communicatie, kennis en vaardigheden en faciliteiten. Tevens worden in het bedrijfsplan efficiencymaatregelen en voorstellen voor productverbetering gedaan. Het bedrijfsplan sluit met een visie op het perspectief op langere termijn. Het college adviseert in te stemmen met de in het bedrijfsplan genoemde aanbevelingen, maar niet in te stemmen met het voorstel een tarief te berekenen voor het inzamelen van grof vuil op afroep en de aanschaf van een minivorkheftruck.
· Jaarverslag NME
In het jaarverslag 2000 van het centrum voor Natuur en Milieu Educatie zijn alle activiteiten opgenomen die in 2000 hebben plaatsgevonden. Het college stelt voor het jaarverslag NME 2000 vast te stellen.

· Bestuursacademie
Het college stelt voor in te stemmen met de opheffing van de gemeenschappelijke regeling Bestuursacademie Zuid-Holland / Randstad. De hieraan verbonden kosten komen ten laste van de post onvoorzien.

· Veegmachines
Het is noodzakelijk om twee veegmachines te vervangen. De grote (opbouw) veegmachine zal, teneinde de flexibiliteit van de veegdienst te vergroten vervangen worden door een middelgrote machine. De kleine veegmachine wordt vervangen door een machine van gelijke grootte.

· Nieuwe locatie NME Centrum
Op dit moment is het gemeentelijke Centrum voor Natuur en Milieu Educatie (NME) gehuisvest in een ruimte aan de Havenstraat. In verband met sanering van het bedrijvencentrum "Havenhof" dient het NME-centrum elders te worden ondergebracht. Als nieuwe locatie stelt het college voor in principe te kiezen voor de ruimte die nu nog in gebruik is bij hockey- en tennisvereniging Evergreen. De hieraan verbonden financiële consequenties zullen nog nader worden uitgewerkt.

Inzage, vragenhalfuur en inspreken
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag ligt de publieksmap met commissiestukken ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Ibisstraat.
Wie wil inspreken op een agendapunt, moet bij het begin van de vergadering aanwezig zijn. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het vragenhalfuur. In het vragenhalfuur dat bij iedere reguliere commissievergadering op de agenda staat kunnen belangstellenden onderwerpen aan de orde stellen die niet op de agenda van de vergadering staan, maar wel tot het werkterrein van die betreffende raadscommissie horen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie