Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.25 uur
Reeks overvallen opgelost

UTRECHT - De politie Regio Utrecht heeft in de maand april vier mannen aangehouden die ervan worden verdacht de afgelopen maanden een aantal overvallen gepleegd te hebben in de Regio Utrecht.

Door een rechercheteam werd een uitvoering onderzoek ingesteld naar aanleiding van een aantal gewapende overvallen welke werden gepleegd in de regio Utrecht. De daders legden hun slachtoffers af, bij hun bezoek aan een uitgaansgelegenheid in Utrecht, en volgden de slachtoffers naar hun woning.

Op het moment dat de slachtoffers bij hun woning aankwamen werden zij door de overvallers bedreigd met een of meerdere vuurwapens, waarna zij van hun geld werden beroofd. Hierbij werd fors geweld gebruikt door de daders.

Door de politie werden vier verdachten aangehouden, Dit betrof een 33 jarige, een 27 jarige en een 25 jarige man allen wonend in Utrecht. Tevens werd een 20 jarige man uit Geertruidenberg aangehouden.

Door deze aanhoudingen werden vier overvallen, vier pogingen tot overvallen en twee diefstallen van autos opgelost. Tijdens huiszoekingen werden twee vuurwapens in beslag genomen. Alle verdachten zitten in voorlopige hechtenis.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een algemene verkeerscontrole gehouden aan de Royaards van den Hamkade. Tussen half acht en tien uur werden 850 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 61 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. 24 Bestuurders kregen een proces verbaal voor het niet dragen van de autogordel.

Straatroof

UTRECHT Een 38-jarige vrouw uit Nieuwegein liep dinsdagavond over het Vredenburg. Omstreeks tien over elf kwam een onbekende jongen op een scooter achter haar rijden. Plotseling greep de jongen de tas van de vrouw. De vrouw werd half meegetrokken en kwam uiteindelijk ten val. De jongen nam de schoudertas mee en verdween. Doordat de beroving heel snel ging kon het slachtoffer nagenoeg geen signalement geven van de verdachte.

De politie is op zoek naar mogelijke getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Agenten bedreigd

UTRECHT Dinsdagavond kreeg de politie een melding dat er gevochten zou worden in een portiek aan de Dorbeendreef. Omstreeks negen uur kwam de politie ter plaatse en zag een aantal mensen op een balkon hevig schreeuwen en gebaren maken. Tevens zagen de agenten een vrouw met bebloed gezicht op het balkon staan. De agenten werden gevraagd naar boven te komen.

Eenmaal in het portiek kwam een 28-jarige man uit Utrecht met een mes en een honkbalknuppel op de agenten toelopen. De agenten sommeerden de man meerdere malen het mes en de honkbalknuppel te laten vallen. De verdachte weigerde dit te doen en kwam naar beneden lopen en bedreigde de agenten.

Beide agenten hebben hierop hun dienstwapen getrokken en de man wederom gevraagd het mes weg te gooien. Ondertussen werd er vanaf het balkon met allerlei voorwerpen gegooid naar de verdachte. Op het zelfde moment kwamen nog twee mannen een 32 en 33 jarige man beiden uit Utrecht - de flat uitlopen die tegen auto`s begonnen te trappen.

Met assistentie van meerdere agenten konden uiteindelijk drie verdachten worden aangehouden. De politie onderzoekt nog de aanleiding van de ruzie.

Verkeersongeval letsel
UTRECHT Een 31-jarige vrouw uit Utrecht reed dinsdagmiddag met haar auto over de Weg tot de Wetenschap. Ter hoogte van de Platolaan remde de vrouw af en wilde de Platolaan oprijden. Toen het voertuig van de Utrechtse nagenoeg stilstond, werd zij plotseling van achteren aangereden door een 29-jarige man uit Utrecht.

De 29-jarige Utrechter verklaarde dat de vrouw plotseling was gaan remmen waardoor hij geen kans meer zag haar te ontwijken. Onderzoek wees uit dat de man veel te hard gereden had. Op het wegdek trof de politie een lang remspoor aan. Ook diverse getuigen verklaarden dat de man te hard had gereden.

De vrouw werd met nekklachten naar het Diaconessen zieken huis vervoerd. De man bleef ongedeerd. Wel werd duidelijk dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Voor het veroorzaken van de aanrijding en het niet hebben van een geldig rijbewijs kreeg hij een proces verbaal.

Extra verkeerstoezicht Paardenveld
UTRECHT De politie van het district Paardenveld (Binnenstad, Wittevrouwen, Vogelenbuurt, Zeeheldenbuurt, Tuindorp en Voordorp) had vorige maand extra aandacht voor brom-, snor- en andere fietsers die zich niet hielden aan de ook voor hen bestemde verkeersregels. In totaal ontvingen 116 mensen hiervoor een bekeuring.

Komende maand heeft de politie Paardenveld speciale aandacht voor APK-keuringen, kentekenplaten en aanhangwagens. Hiervoor variëren de bekeuringen tussen de 60,= en 250,=. Ook blijft de geslotenverklaring voor de busbaan op het Vredenburg een aandachtspunt. Het negeren hiervan kost 120,=.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie