Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Examensite ThiemeMeulenhoff zeer druk bezocht

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

THIEMEMEULENHOFF

Zakken of slagen? Ik heb geen flauw idee

PERSBERICHT Zutphen, 9 mei 2001

Bijna 50% van de leerlingen heeft geen idee of ze gaan zakken of slagen.

Examensite ThiemeMeulenhoff zeer druk bezocht

De examensite van ThiemeMeulenhoff wordt buitengewoon druk bezocht. Per dag komen er duizenden leerlingen een kijkje nemen. Veel leerlingen blijken onzeker over de vraag of ze het examen wel of niet gaan halen.

Zakken of slagen?
De leerlingpagina opent met een enquête. Woensdag 9 mei, zeven dagen voor het begin van de examens, hebben er al 9000 leerlingen antwoord gegeven op de vraag: Wat denk je? Zakken of slagen? 'Ik heb geen flauw idee', zegt 47% van de leerlingen. Veertien procent van de leerlingen denkt dat ze gaan zakken en de overige 38% maakt zich nergens druk om: 'Eitje, ik ga het makkelijk halen.' Een hele geruststelling dat je medeleerlingen ook niet weten of ze goed bezig zijn.

De site
Het aantal leerlingen dat de site bezoekt zal de komende tijd ongetwijfeld blijven groeien. Wat vinden al die leerlingen op www.eindexamentraining.nl? De eindexamensite van ThiemeMeulenhoff is bijzonder. Hij heeft een rustige uitstraling, zonder banners en flitsende kreten. En, www.eindexamentraining.nl levert naast de gebruikelijke oefenexamens en antwoorden voor een groot aantal examens óók de uitleg bij de antwoorden. Naast deze effectieve oefenstof is er voldoende ruimte voor wat bijzondere ontspanning. Zo worden er tijdens de examens zeven leerlingen bij hun examenperikelen gevolgd door een reporter.

Videoverslagen van examenkandidaten
Het resultaat, de examensoap Koortsige tijden!, boezemt de bezoeker vertrouwen in. De zeven leerlingen gaan ervan uit dat het allemaal goed afloopt. Daan, Olga, Simon, Nena, Jeroen, Sanne en Richard doen examen op respectievelijk vwo, havo en mavo-niveau. Ze vertellen de sitebezoeker wie ze zijn, wat ze na de examentijd gaan doen en vanaf 16 mei natuurlijk hoe het examen van die dag is gegaan. Aan herkenning geen gebrek!

Meer informatie:
ThiemeMeulenhoff, Edwin Meijerink: (e.meijerink@thiememeulenhoff.nl); telefoon: 0575 594910


09 mei 01 11:07

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie