Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reisverboden Ethiopië, Eritrea en Oezbekistan opgeheven

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CALAMITEITENFONDS

Rotterdam, 9 mei 2001
Calamiteitenfonds Reizen (CFR)

Reisverboden Ethiopië, Eritrea en Oezbekistan opgeheven

Reizen weer met garantie mogelijk

Besluiten:
De Calamiteitencommissie heeft op dinsdag 8 mei 2001 over de situatie in Ethiopië, Eritrea en Oezbekistan vergaderd en heeft besloten, de nu geldende reisverboden voor Ethiopië (voor het gebied ten noorden van Axum), geheel Eritrea alsmede voor Oezbekistan per direct op te heffen.

Toelichting ten aanzien van Ethiopië en Eritrea: Bij haar besluit heeft de Calamiteitencommissie overwogen dat de veiligheidssituatie in de regio geen aanleiding geeft om slechts die gebieden van dekking door het fonds uit te sluiten. Daarmee bedoelt de Calamiteitencommissie niet te zeggen dat reizen naar alle plaatsen in beide landen in de huidige situatie als risicovrij kan worden beschouwd, maar dat de gebruikelijke dekking voor het reizen naar die landen door het Calamiteitenfonds wordt aanvaard. Zulks ontheft touroperators en reizigers uiteraard geenszins van hun eigen verantwoordelijkheid en van de verplichting tot het in acht nemen van de onder de huidige omstandigheden noodzakelijke voorzichtigheid.

De Calamiteitencommissie onderkent in dit kader nog eens het verschil in karakter tussen de (niet dwingende) reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken enerzijds en de bevoegdheid van de Calamiteitencommissie tot het uitvaardigen van dwingende reisinstructies anderzijds: BZ-reisadviezen beogen zo volledig mogelijk te informeren over de veiligheidssituatie in een bepaald gebied en de Calamiteitencommissie overweegt welke risicodekking redelijkerwijs door het Calamiteitenfonds krachtens haar statuten en reglementen kan worden aanvaard.

In de huidige BZ-reisadviezen voor Ethiopië en Eritrea wordt met name aandacht besteed aan de complexe situatie in de grensgebieden Ethiopië Eritrea, Ethiopië Djibouti en Eritrea Soedan.
......

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie