Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV-leden wijzen unaniem bod van overslagbedrijf ECT af

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Havens is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

09-05-2001

CNV-leden wijzen bod van ECT af

De leden van CNV Havens verwerpen vrijwel unaniem het cao-bod van overslagbedrijf ECT. Dat is de uitkomst van ledenvergaderingen die gisteren en vanmorgen zijn gehouden.

"We gaan nu opnieuw met de ECT-directie praten, maar als die vasthoudt aan het huidige bod zijn we snel klaar", zegt vakgroepbestuurder Gerard Molenkamp van CNV Havens. "Dan gaan we onvermijdelijk het actietraject in." De directie is inmiddels van de uitkomst van de ledenvergaderingen op de hoogte gebracht.

De cao is per 1 april verstreken. De leden houden, naast de automatische prijscompensatie die ECT nu biedt, vast aan een loonsverhoging van 2 procent. ECT gaat niet verder dan twee eenmalige uitkeringen van duizend gulden bruto per 1 juli 2001 en 1 januari 2002. "Daar komt ECT echt niet mee weg", is Molenkamp duidelijk geworden na de gehouden ledenvergaderingen. "Van de mensen wordt de laatste tijd een extra inzet gevraagd en dat willen ze ook terugzien in waardering en in beloning. Logisch, vind ik."

Daarnaast wil de ECT-directie nieuwe arbeidsvoorwaardelijke prikkels invoeren om het hoge ziekteverzuim (zon 12 tot 13 procent) terug te dringen. Concrete voorbeelden zijn daarbij niet genoemd, maar Molenkamp vermoedt dat ECT wil gaan korten op het loon of de aloude wachtdagen weer van stal wil halen. "Verkeerde instrumenten op het verkeerde moment", is zijn reactie. "We vinden dat er op dit moment voldoende mogelijkheden zijn om het ziekteverzuim aan te pakken. Denk maar aan de nieuwe ziekmeldingsprocedure, de vorig jaar gemaakte afspraken rond het WAO-beleid en de werkgroep gezond werken, die overigens nog moet starten."

Bij ECT werken zon 1.900 mensen; op 1.500 van hen is de cao van toepassing.

Houten/Rotterdam, 9 mei 2001

Nadere inlichtingen:

Gerard Molenkamp, vakgroepbestuurder CNV Havens 010-4550050
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie