Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 9-05-2001
1e persbericht 9 mei 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Motorrijder na achtervolging aangehouden In het Dommeltunneltje is woensdag om 0.40 uur een 21-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging vanaf het 18 Septemberplein. Een politiepatrouille zag de man daar op een scooter rijden, zonder achterlicht en de kentekenplaat afgeschermd. De man reed hard weg toen hij de politieauto zag. Hij reed over de busbaan bij de Vestdijktunnel, negeerde het rode licht en reed over het fietspad. Via het busstation reed hij weer terug naar het 18 Septemberplein, het Stationsplein, de Stationsweg, Parklaan, Reigerlaan, Fazantlaan, Eksterlaan, Parklaan. Hij stak de Stationsweg over en reed het Dommeltunneltje in. Aan het eind van tunneltje remde hij sterk af voor een haakse bocht. De achtervolgende surveillanceauto reed daarbij tegen de achterzijde van de scooter. De man viel met zijn voertuig. Hij raakte niet gewond. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Spaaihoefweg is woensdag om 3.00 uur een 37-jarige man uit Eindhoven aangehouden omdat hij in een auto reed en gedronken had. De man reed met hoge snelheid over de Boschdijk en werd ter hoogte van de Spaaihoefweg staande gehouden. De man wilde enkele malen weglopen maar uiteindelijk werd hij onder verzet aangehouden. Op het bureau blies hij bijna 1,2 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het plegen van verzet.

Helmond: Man met drugs aangehouden
Op het Gerardusplein is dinsdag om 17.20 uur een 34-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt er al enige tijd van verdacht dat hij in drugs handelt. Politiemensen zagen de man dinsdag rijden. Op het Gerardusplein parkeerde hij de auto. Bij een onderzoek aan de kleding vonden de politiemensen 11 gram cocaïne en 4 gram hashish. De man werd aangehouden en ingesloten. In zijn woning werden later nog 2,5 gram heroïne en een busje traangas gevonden.

Helmond: Dronken bromfietser gewond
Een 33-jarige Helmonder is dinsdag om 18.30 uur gewond geraakt toen hij op de Kanaaldijk Zuid Oost met zijn bromfiets tegen een afzettingsbord reed. Hij had een hoofdwond, waaraan hij in het ziekenhuis behandeld is. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen. De man had gedronken. Er is hem een bloedproef afgenomen.

Helmond: Inbraak bij bedrijf
Dinsdagavond is ingebroken in een bedrijf aan de Rakthof. De toegangsdeur is opengebroken. Uit het bedrijf zijn drie autoradiocassetterecorders en een dopsleutelset verdwenen.

Son: Schaftkeet gestolen
In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf een parkeerterrein aan de Planetenlaan een wit-rode schaftkeet gestolen. De keet is verrijdbaar. In de keet lag gereedschap. Dat alles is eigendom van een bedrijf uit Berlicum.

Oirschot: Aanrijding met drank
Een 46-jarige automobilist uit Rotterdam is dinsdag om 21.30 uur op de A58 onder Oirschot bekeurd omdat hij gedronken had. De man was bij het passeren van een vrachtauto, mogelijk als gevolg van een klapband, gaan slingeren en had de vrachtauto geraakt. Hij bleek een promillage van ruim 1,15 te hebben. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Oostelbeers: Verdachte inbraak aangehouden
Op de Neereindseweg is woensdag om 5.40 uur een 22-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden. Getuigen hadden even daarvoor gezien dat er werd ingebroken in een campingwinkel in Middelbeers. Hierbij waren twee personen op twee bromscooters betrokken. Een politiepatrouille zag de twee bromfietsers en achtervolgde hen. De twee scooterrijders konden ontkomen. Even later kwam een melding dat een van hen in een tuin van een woning aan de Neereindseweg met zijn bromfiets ten val was gekomen. De bromfiets lag er nog maar de berijder was verdwenen. Hij kon in de buurt aangehouden worden. De man is voor onderzoek ingesloten.

Someren: Bedrijfsinbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijf aan de Dorser. Men kwam binnen door een ruit van een roldeur te vernielen. De eigenaar mist een computer met beeldscherm, toetsenbord en geluidsboxen.

Bergeijk: Inbraak in woning
Dinsdagavond is ingebroken in een woning aan de Nieuwstraat. Men is via een klapraam aan de achterzijde binnengekomen. Er zijn een fotocamera, een bankpas en geld, ruim fl 300,=, weggenomen.

Eersel / Reusel: Verkeerscontroles
Tussen 19.30 en 22.15 uur zijn op de Postelseweg in Eersel en de Turnhoutseweg in Reusel verkeerscontroles gehouden. Er zijn tien bekeuringen uitgeschreven; een omdat de auto niet APK-gekeurd was, 5 voor de autogordel die niet gebruikt werd en 4 voor de snelheid. De hoogste snelheid was 156 km/u. waar 80 toegestaan is. 38 bestuurders moest een blaastest doen. Niemand had te veel gedronken.

Valkenswaard: Onder invloed
Op de Markt is woensdag, even na middernacht een 36-jarige Belgische automobilist uit Peer betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 2,2 promille. Zijn rijbewijs wordt ingenomen.

Valkenswaard: Auto gestolen
Vanaf de Duithof is in de nacht van dinsdag op woensdag een grijze Volkswagen Golf met het kenteken SY-88-GK gestolen.

Waalre: Onder invloed
Dinsdagavond om 23.40 uur is op de Kerkhoflaan een 24-jarige automobilist uit Waalre bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies ruim 0,65 promille.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie