Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland: Friesland

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 9-05-2001
Politieberichten van 9/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Drachten: inbraak woning/diefstal auto
Van maandag op dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Wetterwille. Een achterdeur werd opengebroken. Uit een kast in de woonkamer werd een sleutelbos met daaraan de sleutels van de personenauto weggenomen. Tevens werd een handtas met daarin een klein geldbedrag (nog geen f 100.-) weggenomen. De handtas werd later leeg in de tuin terug gevonden. De auto, die op de oprit naast de woning stond, werd ook meegenomen. Het betrof hier een personenauto, merk Volkswagen Golf SDI, kleur groen, voorzien van het kenteken 21-DX-XR. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Stokerij. Men is de woning vermoedelijk via de voordeur binnengekomen. Uit de woning werden een mobiele telefoon, een sleutelbos met sleutels en een portemonnee met daarin een paar honderd gulden, een rijbewijs en twee bankpasjes weggenomen. De eigenaar, een 27-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan.

Joure: naam slachtoffer
De naam van de vrouw, die bij de brand in een woning aan de Prinses Margrietstraat om het leven kwam, was de bewoonster, Henderikje Piek, oud 63 jaar. Zie ook de politieberichten van 8/5 !3.00 uur) t/m 9/5 (07.00 uur

Menaldum: echtpaar vermoord
Dinsdagmorgen kwam via Buitenlandse Zaken het bericht binnen dat in de Algarve (Portugal) een Nederlands echtpaar was aangetroffen, die door een misdrijf om het leven waren gebracht. De man en vrouw, leeftijd 54 en 52 jaar, afkomstig uit Menaldum, waren vermoord. De familie werd door de politie van het droeve nieuws in kennis gesteld. Voor verdere informatie kunt u bellen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, afdeling voorlichting, telefoon 070 3486486.

Sneek: serie woninginbraken opgelost
Op 30 maart werden twee verdachten op heterdaad betrapt bij een woninginbraak in de Rode Klaver. Met de aanhouding van deze twee verdachten van 27 en 29 jaar, beiden uit Lelystad, heeft de politie een 50-tal woninginbraken opgelost. De inbrekers kwamen de woningen binnen via de methode van gaatjesboren. De politie heeft hiervan in eerdere politieberichten reeds melding van gemaakt. Tijdens het verdere onderzoek bleek dat zij zich ook schuldig hadden gemaakt aan woninginbraken in Echtenerbrug en Wolvega. In Sneek, Echtenerbrug en Wolvega werden in totaal 20 woninginbraken gepleegd. Uit het technische onderzoek kwam naar voren dat deze twee verdachten zich ook schuldig hadden gemaakt aan een 30-tal woninginbraken in de regio Noord Holland Noord, IJsselland en Flevoland. De verdachten zijn vanaf begin dit jaar actief geweest. De buit bij de inbraken bestond meestal uit geld, cd`s en geluidsapparatuur. De waarde van het ontvreemde bedroeg enkele tienduizenden guldens. Het geld werd opgemaakt aan een royale levenswijze. De verdachten zitten op dit moment nog vast.

Hemrik: ontgronden
In samenwerking met de gemeente Opsterland werd een onderzoek ingesteld naar het uitgraven van sloten rondom een stuk weiland, dat gelegen is in een bosgebied aan het Himrikerpaed. Het stukje weiland ongeveer 1,5 ha ligt midden in een natuurgebied. Er mag hier niet gegraven worden, dan wel worden opgehoogd. Bovendien grenst het weiland aan het broedgebied van adders (beschermde diersoort). Zonder toestemming had een bedrijf uit Gorredijk (eigenaar van het weiland) de sloten rondom het weiland laten uitgegraven. De gemeente heeft de werkzaamheden laten stilleggen. Tegen het bedrijf uit Gorredijk is proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie