Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Intel test Itanium-processor op ES7000-servers van Unisys

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Intel test nieuwe Itanium-processor op ES7000-servers van Unisys

32-processor Unisys ES7000 demonstreert 64-bit Intel Itanium-processoren; e-business-mogelijkheden bieden schaalbaarheid en betrouwbaarheid

Amsterdam, 9 mei 2001 - Intel en Unisys hebben de eerste publieke demonstratie van de 64-bit Intel Itanium-processor gegeven op een Unisys e-@ction Enterprise Server ES7000. De demonstratie vond plaats in New York. De Itanium-processor is de eerste van een reeks 64-bit processoren van Intel en de belangrijkste nieuwe ontwikkeling in de
Intel-microprocessorarchitectuur sinds de introductie van de 32-bit 386 processor in 1985.

De Unisys ES7000 was tijdens de demonstratie uitgerust met Itanium-processoren en een 64-bit bèta versie van Microsoft Windows 2000 Server. Het Unisys-systeem is het enige dat een naadloze upgrade biedt van 32-bit Intel-processoren naar de nieuwe 64-bit Itanium-processoren.

"Met de Itanium-processoren op de ES7000 kunnen we nu de volledige kracht van de Cellular MultiProcessing (CMP)-technologie benutten", zegt Mark Feverston, Vice-President Unisys Server Programs. "De ES7000 is het ijkpunt voor de mogelijkheden van Intel-architectuurchips voor bedrijfsomgevingen. We zijn ervan overtuigd dat de Itanium-processoren de zwaarste uitdagingen binnen datacenters aankunnen."

"De Itanium-architectuur van Intel verbetert de winstgevendheid van e-business-toepassingen en ondersteunt schaalbare en betrouwbare e-business-transacties", zegt Mike Fister, Vice-President en General Manager van Intel Enterprise Platforms Group. "Systemen als de 32-processor ES7000 van Unisys, gecombineerd met de Intel Itanium-processor, zijn ontwikkeld om volledig tegemoet te komen aan de eisen die gesteld worden aan high-end servers."

Op CMP gebaseerde servers met Intel Pentium III Xeon-processoren kunnen zonder veranderingen in het systeem de Intel Itanium-architectuur gebruiken. Daarnaast kan een CMP-systeem worden geconfigureerd met zowel Pentium III Xeon- als met Itanium-processoren in hetzelfde systeem. Investeringen in op CMP gebaseerde servers zijn hiermee gewaarborgd, aangezien gebruikers hun systeem kunnen uitbreiden in plaats van vervangen.

Hoogwaardige Windows-prestaties met CMP
De Unisys Cellular MultiProcessor (CMP)-serverarchitectuur biedt veelomvattende mogelijkheden die nodig zijn voor hoogwaardige e-business. De CMP-architectuur is ontwikkeld voor de kracht van toekomstige Intel Itanium-processoren en bevat tot 32 Intel Pentium III Xeon-processoren. Deze Intel processoren kunnen worden geüpgrade naar Itanium zodra die techniek beschikbaar is of worden gecombineerd met Itanium-processoren in dezelfde server. Door deze toepassingen kunnen op CMP gebaseerde servers zich meten met de prestaties op e-business-gebied van UNIX-systemen en andere belangrijke applicaties voor een aanzienlijk lagere prijs.

Unisys
Unisys is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van consultancy en ondersteunende oplossingen waarbij e-business-oplossingen een groot deel van het portfolio uitmaken. Met ruim 37.000 werknemers verdeeld over 100 landen wereldwijd ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de Interneteconomie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerkinfrastructuren die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen in dit nieuwe tijdperk. Unisys biedt een compleet portfolio van e-@ction-oplossingen voor e-business. Deze 'repeatable' oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT/2000-services, netwerkservices en
merkonafhankelijk onderhoud, en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise-class NT-servers, mainframes, middleware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren, waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten.

Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: www.unisys.com of www.unisys.nl. Beleggersinformatie is te vinden op www.unisys.com/investor.

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 5658647
Mob: 06 - 53821189
e-mail: (erwin.zijlstra@nl.unisys.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie