Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rechter wijst eis snellere internetverbinding af

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Rechter wijst eis voor sneller internet af.

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 9-05-2001

Internetprovider Wanadoo/Casema hoeft geen minimumsnelheid van haar internetverbinding te garanderen. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald in het kort geding dat klanten van de internetprovider hadden aangespannen.
De Wanadoo Internet Gebruikers Groep (Wigg) spande het geding aan omdat de 2400 leden ontevreden zijn over de snelheid van hun internetverbinding. Volgens advocaat Borsboom is de wachttijd ,,buitenproportioneel lang''.
De internetprovider gaf zelf al toe dat er problemen waren met de snelheid. Na een actie van de Consumentenbond gaf de internetaanbieder alle 54.000 klanten 50 gulden terug.
Het kort geding tegen Casema was het eerste proces waarin internetgebruikers een oordeel vroegen over de internetsnelheid. Volgens rechtbankpresident J. Holtrop levert de aanbieder geen wanprestatie. Het spreekwoord ,,alle waar is naar zijn geld'', gaat hier volgens de rechter op.
,,Wigg kan niet van Casema verlangen voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten. Indien zij als internetgebruikers de factor snelheid van groot belang achten, zouden zij op de gedachte kunnen komen dat zij bij gedaagde niet aan het goede adres zijn'', meent de rechter.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie