Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opvoering SCHATtheaterproductie 'Kolk' Schiedamse centrum

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Schat speelt "Kolk"
Van 9 tot en met 13 mei wordt in het Schiedamse centrum de nieuwste SCHATtheater-productie "Kolk" opgevoerd. Bij De Oude Sluis worden vroeger tijden herleefd in een spektakelstuk in de open lucht. Centraal in het stuk staat een Schiedams kunstenaarsgeslacht. In het begin van het verhaal is er aan de monding van de Schie nog geen stad gelegen. Er wordt echter wel al gewerkt aan de Dam. De steenhouwer die vorm moet geven aan de sluitsteen van de dam, een kunstwerk dat de bakermat van de toekomstige stad symboliseren zal, staat aan het begin van het geslacht dat de spil van "Kolk" vormt. Zijn nageslacht geeft een verdere, eigen, invulling aan de geschiedenis van het geslacht en het verhaal van "Kolk": een glazenier, een componist en een multidisciplinair kunstenaar en hun worstelingen met deadlines en ultimatums.
Het decor van "Kolk" wordt gevormd door de stad Schiedam. Een drijvende theaterzaal op een pontonbrug, gelegen in de Kolk, met als achtergrond de huizen aan De Oude Sluis. Verschillende oude woningen worden in het begin van het stuk zelfs verduisterd, om de illusie te wekken dat er op dat moment in de geschiedenis van Schiedam nog geen huizen zijn.
"Kolk" speelt van woensdag 9 t/m zondag 13 mei. Aanvang dagelijks om 22.00 uur, op en rond de Oude Sluis. Kaarten kosten f 15,00, met CJP of Pas 65+ f 12,50. Kaarten zijn te koop bij VVV Schiedam en via Ticket Service Nederland: (0900) 300 12 50 (99c/m).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie