Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 9-05-2001 Persberichten district Kerkrade (14.30 u) Woensdag, 9 mei 2001

District Kerkrade

Nuth; verkeerscontrole
De politie heeft afgelopen dinsdagmiddag en avond samen met leden van de vrijwillige politie en Koninklijke Marechaussee een verkeerscontrole gehouden. Totaal werden 75 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan 29 voertuigen in orde bleken. Totaal werden 73 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordels, voertuigen niet APK-gekeurd, het niet bij zich hebben van de vereiste (voertuig)papieren tot een te hoog motorvermogen van bromfietsen.

Landgraaf; oplegger
De politie heeft afgelopen dinsdagnamiddag een 30-jarige man, een 29-jarige vrouw, beiden uit Landgraaf en een 54-jarige man uit Heerlen aangehouden. De politie verdenkt hen van betrokkenheid bij diefstal afgelopen weekend op de Sperwerweg in Landgraaf van een oplegger geladen met natuurstenen (zogenaamde flagstones). Bij het door de politie ingestelde onderzoek kwamen die als verdacht van betrokkheid daarbij in beeld. De gestolen oplegger is inmiddels (leeg) in Brunssum teruggevonden. Bij een van de verdachten thuis is een klein deel van de lading stenen teruggevonden en inbeslaggenomen. De drie aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in, waarbij ze ook een onderzoek instelt naar de rest van de lading.

Wijlre; fikse boete
De politie heeft afgelopen dinsdagmorgen een 58-jarige automobilist uit het Belgische Dalhem in overleg met het parket van de officier van justitie in Maastricht bekeurd met een boete van fl. 525,-. De politie betrapte de automobilist die dinsdagmorgen op de Valkenburgerweg in Wijlre toen hij met zijn auto met hoge snelheid binnen de bebouwde kom reed waarbij de politie een snelheid van 91 km. p/u heeft gemeten. De verdachte heeft de boete meteen betaald.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie