Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Doorbraak in huisartsenconflict in zicht

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Doorbraak in huisartsenconflict in zicht

Zeist,9 mei 2001

De onderhandelingsdelegaties van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) zijn het in beginsel eens geworden over een tussenvoorstel van het College tarieven gezondheidszorg (CTG) over de praktijkkostenvergoeding voor huisartsen.
Dit voorstel voorziet in een eerste verhoging van de praktijkkostenvergoeding en zal ongeveer 250 miljoen kosten. Het CTG heeft het tussenvoorstel gedaan naar aanleiding van een eenzijdig verzoek van de LHV. Hieraan gekoppeld worden afspraken gemaakt om aanvullend lokale/regionale verschillen in kosten te vergoeden via tarieftoeslagen. Het CTG streeft ernaar om in samenspraak met LHV en ZN hierover nog deze zomer tot concrete afspraken te komen. Op 17 mei zal de ledenvergadering van de LHV een uitspraak doen over dit voorstel en de consequenties daarvan voor de aangekondigde acties.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie