Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

E-stars: boek en website over Top 100 NL internetbedrijven

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
e-stars: boek en website over Top 100 internetbedrijven van Nederland

Amsterdam, 9 mei 2001 - Uit 2500 internetbedrijven in Nederland heeft e-stars.nl op basis van objectieve criteria de Top 100 geselecteerd. Zowel op www.e-stars.nl als in de e-stars pocket vinden bezoekers de feiten & cijfers van deze Top 100, een kort informatief en objectief verhaal van 750 woorden per bedrijf. Op de site mogen alleen bedrijven uit de Top 100 vacatures plaatsen. Om de objectiviteit en de onafhankelijkheid te kunnen garanderen, heeft e-stars.nl de selectie en het schrijven van de feiten & cijfers kosteloos uitgevoerd. Het doel van e-stars.nl volgens oprichter en 100% eigenaar Jurgens & van Huystee: mensen die in de e-industrie willen werken, helpen bij het vinden van een werkgever die toekomst biedt.

Mede-oprichter Maurits van Huystee: 'Met de algehele malaise van de e-industrie begint er steeds duidelijker onderscheid te komen tussen de afvallers en de bedrijven met perspectief. Bij deze laatste groep bestaat nog steeds een grote vraag naar goed technisch personeel en in het algemeen aan goede mensen met internetervaring. Aan de andere kant zijn er veel mensen die wel willen werken bij e-commercebedrijven die toekomst bieden. e-commerce werkervaring op het CV is tegenwoordig veel waard, vooral ook bij de traditionele bedrijven.'

De selectie
Voor het maken van de selectie kregen bedrijven punten voor winst, vergaard venture capital, het aantal medewerkers in Nederland en buitenland en het aantal vestigingen dat vanuit Nederland in het buitenland werd opgezet. Randvoorwaarden zijn dat een bedrijf minimaal 50% van haar omzet uit internet of e-commerce activiteiten haalt en minimaal 20 medewerkers heeft. Door het hanteren van deze criteria komt het ook voor dat er bedrijven in de Top 100 staan die nog geen winst maken. Van Huystee: 'Maar dat wil nog niet zeggen dat ze geen carrièreperspectief bieden. Vaak zit er een grote moedermaatschappij of investeerder achter, waardoor ze minder kwetsbaar zijn voor conjuncturele schommelingen.' Van de 100 bedrijven gaven 81 bedrijven aan dat de continuïteit in ieder geval voor de middellange termijn (minimaal 3 jaar) gegarandeerd is. De overige 19 bedrijven deden hier geen uitspraak over, meestal maakten deze bedrijven onderdeel uit van een beursgenoteerd concern dat geen koersgevoelige informatie vrij mag geven. Ten aanzien van de winst en winstverwachtingen deden 68 bedrijven een uitspraak: 51% maakte winst in 2000, 75% verwacht dit jaar winst te maken en 94% verwacht in 2002 winstgevend te zijn.

Feiten & Cijfers
De feiten & cijfers van ieder bedrijf geven antwoord op de belangrijkste vragen die een werkzoekende kan hebben, zoals:
* Wat doet het bedrijf precies?

* Wat valt er te zeggen over de arbeidsvoorwaarden?
* Wat doet het bedrijf aan training?

* Wat zijn de internationale carrièremogelijkheden?
* Wat zijn de financiële kerncijfers?

* Met welke programmeertalen en technieken wordt er gewerkt?
* Etc.
Om het vergelijken eenvoudig te maken, geeft ieder bedrijf antwoord op dezelfde 16 vragen.

De e-stars pocket
De Top 100 e-companies in je pocket (ISBN nummer: 90-5594-221-9, 224 pagina's, verkoopprijs: ' 15,-) is vanaf eind mei verkrijgbaar in de erkende boekhandel. Het voorwoord is geschreven door Roel Pieper. De pocket wordt ook eind mei meegestuurd met alle exemplaren van het blad emerce (30.000) en LAN Internetworking Magazine (7.000).

Over Jurgens & Van Huystee
Jurgens & Van Huystee is in 2000 opgericht door Tiago Jurgens en Maurits van Huystee. Tiago Jurgens was daarvoor onder andere verantwoordelijk voor de introductie van het dagblad Metro in Nederland. Maurits van Huystee was voor Jurgens & van Huystee zelfstandig copywriter. Jurgens & Van Huystee is gespecialiseerd in het maken van selecties van bedrijven binnen niches in de arbeidsmarkt. Vervolgens maakt Jurgens & van Huystee de informatie van de geselecteerde bedrijven transparant en vergelijkbaar voor mensen die zich oriënteren op een baan binnen de betreffende niche. Inkomsten komen met name voort uit het plaatsen van vacatures door de bedrijven uit de selectie. In 2000 lanceerde Jurgens & Van Huystee de 1e editie van Een Vliegende Start als Ondernemer, een concept dat de franchisemarkt inzichtelijk maakt (www.vliegendestart.nl).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met e-stars.nl, T 020-6168666, F 020-6167975, E info@e-stars.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie