Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorbereidingen Concours Valkenswaard op schema

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT
8 mei 2001

Voorbereidingen Internationaal Concours Valkenswaard op schema

In het volste vertrouwen dat het evenement straks van 16 tot en met 19 augustus kan plaatsvinden, werkt men in Valkenswaard hard aan de komende editie van het grote Internationaal Concours Valkenswaard. Een unieke samenwerking tussen organisatie, sponsors en leveranciers maakt het mogelijk dat de voorbereidingen gewoon kunnen doorgaan. Voor de springruiters is dit goed nieuws, want een belangrijk deel van het wedstrijdseizoen in Europa is dit jaar in het water gevallen vanwege de huidige crisis in de veehouderij. 's Werelds beste springruiters komen bovendien graag naar Valkenswaard, omdat ze daar met hun paarden op een professionele wijze worden ontvangen.

Internationaal Concours Valkenswaard krijgt alle kampioenen aan de start. Olympisch kampioen Jeroen Dubbeldam rijdt er in gezelschap van de kersverse wereldbekerwinnaar Markus Fuchs uit Zwitserland. Wereldkampioen en drievoudig wereldbekerwinnaar Rodrigo Pessoa uit Brazilië doet straks eveneens mee en niet te vergeten de Europese kampioen van dit jaar, die op 1 juli bekend wordt.

Dat de springruiters het concours in Valkenswaard waarderen, blijkt uit het feit dat dit evenement met een vierde plaats tussen de groten der aarde op de L'Année Hippique-wereldranglijst van outdoorconcoursen staat. Als zij in augustus hun toppaarden naar de Maastrichterweg in Valkenswaard sturen, verkeren de ruiters in de wetenschap dat daar een prijzenpot van 500.000 gulden wacht. Hoogtepunt in het wedstrijdprogramma is de La Silla Grand Prix van zondagmiddag met een eerste prijs van 100.000 gulden.

Het concours in Valkenswaard heeft niet alleen oog voor de La Silla Grand Prix. Op donderdagavond 16 augustus gaat men van start met nationale rubrieken, een competitie voor jonge paarden en een springwedstrijd voor hengsten. Verder kan men op zaterdag genieten van de Ericsson Derby. De toegang tot het wedstrijdterrein is gratis.

Bijlage: ruiterportret van Jan Tops

Niet bestemd voor publicatie; Voor rechtenvrij beeldmateriaal en algemene informatie over het evenement kunt u contact opnemen met Susanne Scheepers, telefoonnummer 040-206 84 00 en e-mail: (susanne@csivalkenswaard.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie