Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidie voor PROMSconcerten in Gorecht

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Groningen

Groningen, 9 mei 2001 Persbericht nr. 90

PROMSconcerten in Gorecht

Vandaag hebben GS besloten de drie PROMSconcerten van de stichting PROMS concerten Gorecht met f105.000,-- te steunen vanuit het Regionaal Cultuurplan Gorecht+. GS hebben dit besluit genomen op basis van het positief advies van de werkgroep van het Regionaal Cultuurplan Gorecht+. Dit regionaal cultuurplan is een van de vier regionale samenwerkingsverbanden in Groningen op het gebied van cultuur tussen gemeenten en provincie. De uitvoering van de PROMSconcerten zijn gepland op 22 september 2001 in Slochteren, 1 juni 2002 in Hoogezand-Sappemeer en op 30 april 2003 in Haren. Zoveel mogelijk muziekkorpsenuit de drie gemeenten verzorgen gezamenlijk deze concerten en worden ondersteund door professionele (regionale en landelijke) bekende artiesten.

PROMSconcerten

De PROMSconcerten zijn muziekspektakels die worden georganiseerd in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Haren. Verschillende kunstvormen, zoals dans, zang en instrumentale muziek worden met elkaar vermengd. De concerten worden uitgevoerd met de muziekkorpsen, zangkoren, dansgroepen en popgroepen uit de regio Gorecht.

Concert Slochteren

Op 22 september a.s. vindt in Slochteren in de sporthal het eerste concert in de reeks van drie plaats. O.a. Francien van Tuinen (winnaar Nederlandse Jazz prijs 2000) zal een bijdrage leveren aan dit concert. Verder bestaat het eerste concert uit verschillende muziekpresentaties uitgevoerd door de muziekkorpsen van de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren (in totaal 90 muzikanten), een percussiegroep (15 personen) en een groot koor bestaande uit een kleine 300 zangers/zangeressen. Het koor is samengesteld uit verschillenden koren, popgroepen en operetteverenigingen uit de regio.

Bij de PROMS-concerten is gekozen voor een multidisciplinaire benadering: muziek, zang, dans en popmuziek worden gezamenlijk gepresenteerd. Vermenging van kunstdisciplines, maar ook van stijlen en leeftijden levert op zo'n schaal vaak een meerwaarde op. En dat is precies wat het Cultuurplan Gorecht+ wil bereiken. Bovendien is dit project een mooi voorbeeld van amateurkunst met professionele ondersteuning.

Het Regionaal Cultuurplan Gorecht+

Het Regionaal Cultuurplan Gorecht+ is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Haren, Slochteren en Hoogezand-Sappemeer en de Provincie. De gemeenten brengen samen f250.000,-- in en de Provincie Groningen doet daar f 250.000,-- bovenop, zodat er een totaal budget van f 500.000,-- voor vier jaren is. Het is de bedoeling dat door meer samenwerking met gemeenten en culturele instellingen in de regio Gorecht er een samenhangend cultureel netwerk ontstaat, dat voor het hele gebied een meerwaarde heeft. De coördinatie van het cultuurplan is in handen van een stuurgroep, die bestaat uit de gedeputeerde cultuur en de cultuurwethouders van de betrokken gemeenten. De stuurgroep laat zich adviseren door een werkgroep, met daarin cultuurambtenaren van Provincie en gemeenten en deskundigen uit het veld.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, 050 - 3164324.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie