Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Advies strafrechtelijke aansprakelijkheid Staat gevraagd

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Bron: Ministerie van Justitie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Justitie

09.05.01

Advies strafrechtelijke aansprakelijkheid staat gevraagd Minister Korthals heeft, namens het kabinet, vier vooraanstaande juristen gevraagd het standpunt van het kabinet inzake de strafrechtelijke aansprakelijkheid van de Staat te becommentariëren. De gedachtenwisseling met de Tweede Kamer wordt daarbij betrokken. Als voorzitter zal fungeren mr. Roelvink, tot voor kort vice-president van de Hoge Raad der Nederlanden. De andere juristen zijn de hoogleraren Bovens, Kummeling en Knigge. Bij het onderzoek zal ook naar de situatie in andere landen worden gekeken. Het kabinet heeft de vier juristen gevraagd dit najaar verslag uit te brengen. Daarna zal het kabinet haar ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie