Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister De Grave ontmoet Amerikaanse delegatie

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Minister De Grave ontmoet Amerikaanse delegatie

09-05-2001

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB57

Hedenochtend heeft de Amerikaanse diplomatieke missie, die in het kader van de consultaties over de plannen van president Bush inzake een raketverdedigingssysteem Europa bezoekt, een gesprek gehad met de minister van Defensie, mr. F.H.G. de Grave. In dit gesprek heeft de Amerikaanse delegatieleider, Undersecretary of State Grossman, de Amerikaanse plannen toegelicht.

Hij maakte duidelijk dat de Amerikaanse regering bij de verdere uitwerking van de plannen reële inhoud zal geven aan de consultaties met de NAVO-partners. Ook gaven de Amerikanen aan dat inhoud zal worden gegeven aan het continueren van een stabiele relatie met Rusland.
De Amerikaanse missie voegde hieraan toe dat de Verenigde Staten grote waarde hechten aan de Nederlandse inspanningen op het gebied van een verdediging tegen tactische ballistische raketten, zoals aangegeven in de Defensienota. Ook sprak de Amerikaanse delegatieleider namens zijn regering waardering uit voor de Nederlandse initiatieven gericht op de versterking van Europese defensiecapaciteiten.

De minister van Defensie heeft de toezegging van open en reële consultaties met de Navo-bondgenoten verwelkomd. Tevens benadrukte de minister het grote belang van voortzetting van een stabiele relatie met Rusland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie