Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bewoners Nieuwegein willen aanpak hard rijden

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Bewoners geven voorrang aan aanpakken van te hard rijden

De helft van alle inwoners vindt dat te hard rijden in de wijk een buurtprobleem is dat met voorrang moet worden aangepakt. Hondenpoep is daarentegen het probleem dat het vaakst genoemd is als buurtprobleem. De Nieuwegeiners geven net als in 1998 een zeven als rapportcijfer voor de woonomgeving. De tevredenheid over het schoonhouden van straten en pleinen is in vergelijking met 1998 afgenomen van 52% naar 35%.

Deze en andere resultaten staan vermeld in de rapportage leefbaar en veilig Nieuwegein 2000. Het is een verslag van de resultaten van een onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid dat de gemeente Nieuwegein in samenwerking met de Politie District Lekstroom in november 2000 onder 4500 bewoners heeft uitgevoerd. Vragen werden onder meer gesteld over tevredenheid over de woonomgeving en voorzieningen, de buurtproblemen, de toekomstverwachting voor de buurt, de onveiligheidsgevoelens en het functioneren van politie en gemeente. 45% van de bewoners vulden de vragenlijst in. De respons was voldoende om op wijkniveau betrouwbare, representatieve uitspraken te doen.

De gemeente zal samen met andere partijen, zoals de partners van het Wijkgericht Samenwerken, met de resultaten aan de slag gaan. De bewoners zelf kunnen uiteraard ook een steentje aan bijdragen aan het tegengaan van de geconstateerde problemen, want voor veel problemen op het terrein van veiligheid en leefbaarheid dragen bewoners zelf ook verantwoordelijkheid (denk aan hardrijden, hondenpoep, e.d.). De gemeente is met een aantal gesignaleerde knelpunten al aan de slag. Veel wijkverkeersplannen bijvoorbeeld, waarin ook te hard rijden wordt aangepakt, worden de komende jaren uitgevoerd. Daarnaast organiseert Wijkgericht Samenwerken in samenwerking met de bewoners van een aantal wijken in september a.s. een schoonmaakdag, zodat de rommel op straat en in groenvoorzieningen kan worden aangepakt.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente Nieuwegein een onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid heeft uitgevoerd. In 1998 heeft de gemeente in regionaal verband en in samenwerking met de politie een onderzoek naar leefbaarheid en veiligheid uitgevoerd. De gemeente heeft nu opnieuw een dergelijk onderzoek gehouden om de actuele stand van zaken op het terrein van leefbaarheid en veiligheid in kaart te brengen en daarnaast om te kijken hoe deze terreinen zich ontwikkeld hebben sinds 1998. Op deze manier kan de gemeente snel knelpunten signaleren en kan zij inspelen op trends. Naar aanleiding van de resultaten van dat onderzoek uit 1998 zijn een aantal projecten opgestart, zoals het proefproject hondenpoepbestrijding in de wijken Batau-Noord en Doorslag.Invoerdatum 9-5-2001


Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie