Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wetenschap en Technologie Centrum Watergraafsmeer

Datum nieuwsfeit: 09-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam


|
Wetenschap en Technologie Centrum Watergraafsmeer

Wetenschap en Technologie Centrum Watergraafsmeer

Het college van B&W heeft kennis genomen van het advies over mogelijke aanpassingen van het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor het Wetenschap en Technologie Centrum Watergraafsmeer (WTCW). De raadscommissie heeft op 18 april jl. gevraagd om te onderzoeken of het SPvE op vijf punten is aan te passen:

1. Het programma van de eilandtoren elders in het plangebied te compenseren. Dit is mogelijk, maar er wordt geadviseerd om aan het SPvE de voorwaarde te stellen dat het programma van de eilandtoren elders binnen het plangebied gerealiseerd wordt met handhaving van de verdeelsleutel 65%-35%.

2. Het oostdeel van het weiland te handhaven met waterbergende functie op piekmomenten. Met een deels lichte afgraving is overstroming van het weiland 1 à 2 keer per jaar mogelijk en wordt zo voorzien in de vereiste waterberging. Advies: als voorwaarde moet aan het SPvE gesteld worden dat het weilanddeel als waterbergende functie alleen bij piekbelasting moet kunnen overstromen, en dat de inrichting van het plandeel nader uitgewerkt moet worden voor een maximale ecologische en landschappelijke kwaliteit.

3. De dijktorens te verschuiven. Advies: aan het SPvE moet de voorwaarde gesteld worden dat in de uitwerking de noordgevel van de dijktorens tussen de 8 en 10 meter van de zuidzijde dijkfietspad moeten blijven.

4. Het aandeel studentenhuisvesting/sociale huur in het woningbouwprogramma te vergroten. Advies: de voorwaarde te stellen aan het SPvE dat op een gezamenlijke woningbouwontwikkeling ingezet zal worden, waarbij gestreefd wordt naar een aandeel sociale huurwoningen groter dan 20%.

5. Tuingroep de Molukken te behouden. In plaats van de zeventien tuinen kunnen 130 studentenwoningen (20% van het totaal aantal woningen) gerealiseerd worden. Advies: het SPvE niet aan te passen en vast te houden aan het gestelde uitgangspunt dat het opnemen van een zo volwaardig mogelijke woonfunctie èn de vormgeving van de stedelijke samenhang tussen WTCW, Indische Buurt en Watergraafsmeer de verplaatsing van de tuinen rechtvaardigen.

Behandeling in de gemeenteraad is op 23 mei.

Paul van Yperen ^


-

© gemeente Amsterdam - 9-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie