Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie over registratie schoolverlaters in Zoetemeer

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Conferentie over registratie schoolverlaters

Op donderdagmiddag 10 mei organiseert de gemeente Zoetermeer een conferentie over de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie (RMC). De aanleiding voor deze conferentie is de nieuwe wetgeving die gemeenten verplicht voortijdig schoolverlaters tot 23 jaar te registreren, de zogenoemde RMC wetgeving.
Tijdens de conferentie worden het onderwijsveld en de hulpverleningsinstanties geïnformeerd over de registratie van voortijdig schoolverlaters tot 23 jaar en worden zij bekend gemaakt met de bestaande instrumenten.
Een leerling is een voortijdig schoolverlater als hij of zij het onderwijs verlaat zonder een Havo-diploma of MBO-opleiding niveau 2. In het kader van preventie van voortijdig schoolverlaten streeft de gemeente er naar om samen met de onderwijsinstellingen voortijdig schoolverlaten te voorkomen. Als voortijdig schoolverlaten dreigt te ontstaan, kunnen onderwijsinstellingen de leerplichtambtenaar of RMC casemanager reeds in een vroeg stadium betrekken bij een begeleidingstraject van een leerling.
De casemanager heeft een aantal instrumenten ter beschikking om jongeren die (dreigend) voortijdig schoolverlater zijn te helpen bij het terugleiden naar een kwalificerende opleiding of een passende plaats op de arbeidsmarkt.Gemeente Zoetermeer © May 2001


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie