Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GTI versterkt onderhoudsactiviteiten met Delta Controls

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Bron: GTI NV
Zoek soortgelijke berichten
(T.A.V.: Redactie)

APS: GTI versterkt onderhoudsactiviteiten met Delta Controls

Afzender: GTI
Rubriek: ECO
Prioriteit: 4
Datum en tijd: 10-05-2001 08:39

Bunnik - Technisch dienstverlener GTI nv en Delta Controls BV hebben definitieve overeenstemming bereikt over de overname van alle aandelen van Delta Controls BV te Emmen door GTI. Per 1 januari 2001 draagt Delta Controls bij aan de winst van GTI.

Delta Controls is gespecialiseerd in montage, service, en onderhoud van hoogwaardige afsluiters en regelkleppen voor de olie- en gasindustrie. Het bedrijf realiseerde in 2000 een omzet van EUR 3 miljoen met ongeveer 35 medewerkers.

De overname van Delta Controls past in de strategie van de sector GTI Industrie om de discipline Onderhoud en Beheer verder te versterken. GTI Industrie streeft daarbij naar een brede mix van technisch specialistische disciplines, gecombineerd met een sterke regionale aanwezigheid.
De kernactiviteit van Delta Controls is complementair aan het bestaande pakket onderhoudsdiensten van GTI. Bovendien is bij grootschalige onderhoudscontracten landelijke dekking een vereiste; met een nieuw 'steunpunt' in Emmen versterkt GTI haar positie in Noordoost-Nederland. Door zich aan te sluiten bij een grote technische dienstverlener verwacht Delta Controls dat, gegeven de strategie van GTI, het bedrijf een stevige basis krijgt voor verdere groei en beter zal kunnen inspelen op ontwikkelingen in de markt.

In 1971 werd Delta Controls opgericht als een service-, onderhouds- en constructiebedrijf ten behoeve van de olie- en gasindustrie, die destijds in Noordoost-Nederland van toenemend belang werd. In de loop van de jaren heeft het bedrijf zich toegelegd op de verkoop, montage, service en onderhoud van hoogwaardige afsluiters en regelkleppen.

Delta Controls specialisatie betreft met name kleppen die worden toepgepast in omgevingen met hoge temperaturen en zeer agressieve media. Voor het onderhoud hiervan is specialistische kennis en apparatuur en een vakkundige service-organisatie vereist. Het bedrijf heeft op dit gebied een vooraanstaande positie opgebouwd. Momenteel werkt Delta Controls voor een twintigtal petrochemische bedrijven en is daarvoor veelal internationaal actief. Daarnaast heeft het bedrijf diverse langjarige onderhoudscontracten met opdrachtgevers.

GTI richt zich op de technische dienstverlening in de sectoren utiliteit, industrie en infrastructuur in Nederland en Belgie. In 2000 behaalde GTI een omzet van EUR 903 miljoen en een nettoresultaat van EUR 25,4 miljoen. De onderneming telt circa 9.500 medewerkers.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij:
GTI nv
Peter C.M. Bassa MBA, directeur Concernmarketing en Communicatie, Kosterijland 50, 3981 AJ Bunnik; postbus 210, 3980 CE Bunnik telefoon: 030 656 94 57; mobiel: 06 22 40 73 82; fax: 030 656 94 15; e-mail: info@gti-group.com; internet: www.gti-group.com

bovenstaand bericht.

Indien u vragen of wijzigingen heeft over de wijze van ontvangst of de faxnummer: +31 (0)70 3989478 of via email: (perssupport@anp.nl). (vergeet niet het betreffende e-mailadres of faxnummer te vermelden)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie