Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie Focus op de Vrijwilliger gemeente Leiden

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Conferentie FOCUS OP DE VRIJWILLIGER

De gemeente Leiden organiseert met het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW) de conferentie 'Focus op de vrijwilliger' als afsluiting van een gezamenlijk project over vrijwilligerswerk, dat een jaar geleden van start is gegaan.
De conferentie wordt gehouden op woensdag 10 mei a.s. van 13.30 uur tot 16.30 uur in het Poortgebouw-zuid, Rijnsburgerweg 10 in Leiden. Die middag worden aan vrijwilligers en beroepskrachten, managers en ambtenaren de ervaringen gepresenteerd van het project, bestaande uit drie uitgevoerde pilots. In die pilots zijn ideeën uitgeprobeerd die erop zijn gericht het vrijwilligerswerk in de welzijnssector aantrekkelijker te maken en te houden voor personen in de leeftijd van 55 tot 65 jaar.

Vrijwilligers van het Promotieteam presenteren hun ervaringen met het persoonlijk benaderen van Leidenaren op markten en bijeenkomsten, om hen zo voor vrijwilligerswerk te interesseren. Verder zijn er goede ervaringen opgedaan met een speciaal door het NIZW voor aspirant-vrijwilligers ontwikkelde zelf-test en met 'snuffelstages'. Maar er is ook volop aandacht voor goede ideeën voor organisaties die "draaien op vrijwilligers": hoe kunnen zij ervoor zorgen dat hun vrijwilligers gemotiveerd blijven en de vrijwilligerstaken nog leuker gaan vinden?

Natuurlijk zal ook worden gedebatteerd over vrijwilligerswerk in de toekomst: wat verwachten gemeente, welzijnsinstellingen en vrijwilligers van elkaar? Juist nu, in het Internationaal Jaar van de Vrijwilliger, is de conferentie een mooie gelegenheid om hierover met elkaar van gedachten te wisselen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie