Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Man overleden door ontploffing in schuurtje
00:03 donderdag 10 mei 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

ASSEN. Een 37 jr. man is woensdagavond tegen 21.30 om het leven gekomen bij een ontploffing in een schuurtje aan de Bilderdijkstraat in Assen. De man woonde in dezelfde buurt en heeft, naar het zich nu laat aanzien, zelf de ontploffing veroorzaakt. Door de ontploffing knalde het schuurtje volledig uit elkaar en ontstond er brand. De man overleed ter plaatse.

Het schuurtje stond achter een nagenoeg geheel leegstaand blok woningen dat gesloopt gaat worden. In het niet afgesloten schuurtje lag allerlei rotzooi. Zeer waarschijnlijk is in het schuurtje benzine rondgesprenkeld waardoor benzinedampen vrijkwamen. Door een vuurtje ontstond een ontploffing en een steekvlam. In het schuurtje was geen elektriciteit. De politie houdt er rekening mee dat de man de bedoeling had om de rotzooi in het schuurtje op te branden en zelf een vuurtje heeft gemaakt. Waarschijnlijk stond hij op het moment van de ontploffing in de deuropening en werd daar volop door de steekvlam geraakt en naar buiten geslingerd. De brandweer bluste de brand. Tussen de puinhopen werden geen andere personen aangetroffen. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie