Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.50 uur
Stier grijpt man

AMERSFOORT Op woensdag 9 mei werd de politie omstreeks kwart voor elf in de ochtend gestuurd naar een weiland aan de Nijkerkerstraat. In het weiland lag een gewonde man. De man bleek te zijn aangevallen door een 5 jaar oude stier. Getuigen hadden de man met de stier achter hem aan door het weiland zien rennen.

De stier had het slachtoffer op de hoorns genomen en hem vervolgens verwond. Het slachtoffer kon nog over een hek komen en zakte vervolgens in elkaar. Het slachtoffer, een 62-jarige inwoner van Amersfoort, werd met letsel aan de rug overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis. De stier zal vermoedelijk worden afgemaakt.

Ernstige aanrijding

AMERSFOORT Op woensdag 9 mei vond omstreeks half negen in de ochtend een ernstige aanrijding plaats op de kruising Daltonweg met de Leusderweg, waarbij een 15-jarig meisje uit Amersfoort ernstig gewond raakte.

Een 22-jarige bestuurder van een tankauto reed over de Daltonstraat en wilde op de kruising met de Leusderweg deze oprijden. De chauffeur trok bij de verkeerslichten, toen hij groen licht kreeg op en wilde rechtsaf gaan. Op dat moment bevond zich aan de rechterzijde naast de tankwagen, een 15-jarige fietster. Kennelijk had de chauffeur het meisje niet gezien en reed vervolgens met de tankauto over het slachtoffer en haar fiets heen.

Het slachtoffer werd per ambulance met onder andere ernstig beenletsel overgebracht naar het U.M.C. te Utrecht. Door de politie van district Eemland zuid wordt samen met de Regionale Verkeers Dienst van de Politie Regio Utrecht een nader onderzoek ingesteld naar de aarde en toedracht van het ongeval.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT Op woensdag 9 mei werd door de politie een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. Er werd gecontroleerd tussen half twee en drie uur in de middag. Tijdens de controle werden 910 voertuigen gecontroleerd. Van dit aantal reden 136 bestuurders met hun voertuig te snel. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/h terwijl 50 km/h is toegestaan.

Dodelijke aanrijding

WOUDENBERG Op woensdag 9 mei vond omstreeks tien voor half twaalf in de avond een aanrijding plaats op de Zeisterweg. Bij de aanrijding kwam een bestuurder van een motorfiets om het leven.

Het slachtoffer reed met zijn motorfiets over de Zeisterweg uit de richting van de gemeente Zeist in de richting van de gemeente Woudenberg. Tussen de Traayweg en Doornseweg reed hij door nog onbekende oorzaak frontaal tegen een aan de rechterzijde van de weg staande boom op. Het slachtoffer was op slag dood. De identiteit van het slachtoffer kon door de politie nog niet worden vastgesteld. De politie van district Eemland zuid onderzoekt samen met de Regionale Verkeers Dienst de aard en toedracht van het ongeval. Het onderzoek naar de identiteit van het slachtoffer wordt voortgezet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie