Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vooraankondiging resultaten eerste kwartaal NIKU

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NIKU - VOORAANKONDIGING RESULTATEN EERSTE KWARTAAL

Maatregelen voor kostenreductie aangekondigd

Amersfoort, 10 mei 2001 ? Niku Corporation B.V., aanbieder van e-business applicaties voor Services Relationship Management, heeft bekendgemaakt dat de omzet in het eerste kwartaal van 2001 verdubbeld is ten opzichte van het eerste kwartaal 2000. Door de verslechterde economische omstandigheden in de Verenigde Staten en de verminderde bereidheid tot investeringen in Europa is dit resultaat ongeveer 40% lager dan de verwachtingen voor het afgelopen kwartaal.

De kostenstructuur van Niku was gebaseerd op de verwachte omzet. Nu deze achterblijft heeft Niku maatregelen moeten nemen om het bedrijf in 2001 winstgevend te houden. Hieronder vallen vermindering van het aantal werknemers en het afstoten van activiteiten die niet behoren tot de kernactiviteiten van Niku.

Ook in de Benelux zijn een aantal maatregelen genomen. Het kantoor in België wordt op korte termijn gesloten. In Nederland worden alle overhead functies tot een minimum teruggebracht, evenals de verkoopondersteunende functies. Met het kernteam dat overblijft kan Niku de dienstverlening voor bestaande producten en relaties handhaven. Het bestaande partner netwerk zal worden uitgebreid om alle implementaties uit te kunnen voeren.

De focus van Niku komt met deze maatregelen, zowel wereldwijd als in de Benelux, te liggen op applicatieontwikkeling en verkoop van deze applicaties.

Het volledige Amerikaanse persbericht vindt u bijgevoegd. Recente persberichten en achtergrondinformatie kunt u vinden op www.persinfo.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Brodeur Worldwide Niku Corporation B.V.

Renée Reijers Hans Willems

020 ? 3462000 Sr. Director Marketing EMEA

(rreijers@nl.brodeur.com) (hwillems@niku.com)

06-20430867

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie