Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Thera Hillenaar uit Amsterdam wint KWF ZON! Fashion show

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Thera Hillenaar uit Amsterdam wint KWF ZON! Fashion show

Amsterdam 10 mei 2001 - De Amsterdamse modeontwerpster Thera Hillenaar is winnaar geworden van de KWF ZON! Fashion show, woensdagavond 9 mei op de Pier van Scheveningen. De jury was unaniem in dit besluit. Uit handen van jury-voorzitter Maik de Boer ontvang zij de KWF ZON! Fashion Award, een sculptuur van Rodrigo Otazu. Tweede werd Wojciech Dziedzic, eveneens uit Amsterdam. De derde prijs ging naar de Rotterdamse ontwerper Dick van der Vlies. Aan de wedstrijd namen totaal 10 modeontwerpers deel. De honderden toeschouwers kennen ook nog een publieksprijs toe. De uitslag daarvan wordt woensdag 16 mei bekend gemaakt.

Met de show startte het KWF zijn zonnecampagne 2001 'Geniet van de zon, maar maak 't niet te gek'. Het KWF heeft tot deze show besloten om te onderstrepen dat kleding de huid het beste beschermt tegen te veel zon. De presentatie was in handen van Jeroen Nieuwenhuize van Radio 538. Op de KWF-website zijn foto's van een aantal getoonde creaties te zien.

Naast de drie winnende modeontwerpers werden creaties getoond door Daryl van Wouw (Veenendaal), Ageeth Meijer(Amsterdam),Vincent de Vries/ Yvonne Hillebrand (Deventer), Zusjes aan Zee (Amsterdam), Neeltje Geurtsen(Arnhem), Michael van der Meide(Rotterdam)en Marijn Schrieken (Amsterdam). Hun opdracht was met ongebruikelijke materialen onorthodoxe ontwerpen te maken in voor zonminnende, zonwerende en zonkoelende kleding.

De ontwerpen van Thera Hillenaar kregen met name veel waardering om hun creativiteit. Haar zonminnende ontwerp had een ingebouwde skippy-bal, zodat de draagster ook echt in de zon kon gaan zitten. Het zonwerende model was een lange witte jurk bedekt met kleurrijke grote noppen, die eventueel gebruikt konden worden als tasje. Haar zonkoelend ontwerp was een jurk voorzien van ronde 'tochtgaten'. In de ontwerpen van Wojciech Dziedzic prees de jury de creatieve her-introductie van het zogeheten Brigitte Bardot-ruitje. Dick van de Vlies was er volgens de jury het beste in geslaagd het strandgevoel op te roepen. Zijn ontwerpen van linnen en andere natuurlijke materialen in zandkleur waren bijzonder zwierig. Origineel was, dat hij twee modellen liet opkomen met paraplu's in de vorm van een eenpersoons- strandtent.

De jury bestond uit Maik de Boer (stylist), Rodrigo Otazu (jewellers designer), Cora Honing (Hoofd Voorlichting KWF), Piet Paris (mode illustrator) en Brigitte Hamers (presentatrice - actrice).


Mededeling voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie