Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 10-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 10-05-2001 Politieberichten van 10/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: verdachten branden aangehouden
Afgelopen dinsdag heeft de recherche twee inwoners van Heerenveen, 16 en 18 jaar, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen, die de laatste tijd in Heerenveen hadden plaatsgevonden. De volgende dag, woensdag 9 mei, werden nog twee jongens van 16 en 19 jaar, eveneens uit Heerenveen aangehouden. De vier jongens zijn bekenden van elkaar.

Vanaf 19 januari van dit jaar hebben met name in de weekenden verschillende branden en brandjes gewoed in het centrum van Heerenveen. In totaal zijn gedurende deze periode tot 28 april van dit jaar 60 brandmeldingen binnengekomen. Veelal betrof het hier brandjes in afvalcontainers. Sommige van deze brandjes leverde gevaar op voor de directe omgeving, daar de containers te dicht bij andere objecten (o.a. woningen/bedrijfspanden) waren geplaatst.

Bij muziekhandel Van der Glas werd een container in de brand gestoken en op deze container werden nog verschillende brandbare spullen gegooid om het vuur beter te laten branden. Daar deze container dicht tegen het pand aanstond, sloeg de brand uit de container over naar de zaak van Van der Glas. De schade van deze brand bedroeg 2 tot 3 miljoen gulden. Verder werd op het industrieterrein bij `Faber Haarden` een container in brand gestoken, waardoor een vrachtwagen vlam vatte. De schade bedroeg hier zeker f 20.000.- Op de Schrans ging een auto in vlammen op en ook hier was de schade aanzienlijk.

Op dit moment hebben de vier verdachten bekend bij 23 brandstichtingen betrokken te zijn geweest. De jongens traden meestal in groepsverband op, zij het soms in wisselende samenstelling. De branden werden gesticht uit verveling en sensatiezucht. De brand bij Scheeren en Foppen maakt geen deel uit van dit onderzoek. De verdachten zitten nog vast. De recherche werkt op dit moment nog met 6 rechercheurs aan het onderzoek.

Hurdegaryp: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 13.00 uur vond op de Suwaldsterdyk een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een personenauto, een 22-jarige inwoner van Hurdegaryp kwam uit de richting Hurdegaryp en reed in de richting Tytsjerk. In een bocht naar links kwam hij met de wielen van zijn auto in de berm terecht, waarna hij de macht over het stuur verloor en met de auto, na een boom geraakt te hebben, over de kop sloeg en in een weiland tot stilstand kwam. De bestuurder liep een gebroken enkel op. Zijn auto werd totaal vernield

Wolvega: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht werd ingebroken in kantoor van Sport- en Manuele Therapie aan de Industrieweg. De ruit in de toegangsdeur werd vernield. Binnen zijn verschillende kasten opengebroken. Voor zover nu is na te gaan, werden er een aantal cd`s weggenomen. De eigenaar, een 48-jarige inwoner van Wolvega, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: snelheidscontrole
Vanmorgen van 10.30 tot 11.45 uur snelheidscontrole uitgevoerd op de Drachtsterweg. Ter plaatse gold een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur in verband met wegwerkzaamheden. In totaal werden 12 bestuurders bekeurd. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 89 kilometer per uur.

Bureau Voorlichting & PR: 058 = 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie